Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak załozyc soczewki ? do kogo moge sie zglosic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-23, 17:46   #9
Kadin_
Zadomowienie

Dot.: jak załozyc soczewki ? do kogo moge sie zglosic

Cytat:
Napisane przez iiris Pokaż wiadomość
okulistka mi wlasnie nie zakladala;/ przpisywala i tyle. jak ostatnio u niej bylam to specjalnie wzielam jedna soczewke zeby mi pokazala. to jak jej powiedzialam, ze mam taki problem ze mrugam i nawet kropli do oka nie dam to ona powiedziala, ze to nie ma sensu i zebym nosila okulary;/ i bla bla bla. to juz jej nie prosilam zeby mi pokazala.... a do kogo moge isc zeby mnie nauczyl ? powinnni jakies szkoly otworzyc nauki zakladania soczewek to widze, ze Ty problemow wiekszych nie masz bo jak czytalam na internecie to niektorzy po 2 godziny zakladali.
Ja byłam na pierwszej wizycie w Visions Expres - polecam Chociaż to pewnie zależy na kogo trafisz Najpierw sam mi zakładał 2 razy i sprawdzał jak leżą a później uczyłam się sama. Jest specjalny pokoik do nauki. Dwa razy zakładałam i ściągałam sama.
Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Hm, to ja Ci powiem jak ja robię

Po pierwsze: soczewka na wskazujący palec prawej ręki. Tylko nie na lewą stronę (poznasz po tym, czy brzegi się nie wywijają -> soczewka na dobrą stronę jest wycinkiem kuli - dla pewnosci mozesz przewrócic na drugą i zobaczyc - jak wywijaja się na zewnatrz, to jest zła strona ) i na samym czubku. Lewą ręką odciągam dolną powiekę w dół, a okiem patrzę tak bardzo do góry jak tylko mogę. Delikatnie przykładam soczewkę na dole oka, przy spojówce i puszczam dolną powiekę. Nie mrugając łapię za rzęsy górnej powieki, podnoszę ją trochę od oka i zakładam od góry - zamykając oko. Potem kilka mrugnieć, kilka ruchów palcem na zamkniętej powiece jak coś uwiera i zrobione

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Zgadzam się. Długie paznokcie utrudniają sprawę.
Choć np. zdejmowanie mi ułatwiają
A jak zdejmujesz ? Zsuwasz do rogu czy chwytasz palcami ?