2012-06-23, 18:47
|
|
|
Przyczajenie
|
Młoda i gruba, potrzebuje pomocy...
Cześć!
Mam problem i nie mam nikogo z kim moge o tym porozmawiać... dlatego pisze tu.
W wieku 19 lat ważę dokładnie 100kg przy wzroście 176cm. Kiedys byłam chuda, aktywna wszędzie było mnie pełno, nie bałam sie, byłam odważna... ale niezdrowe przekąski, słodycze, czekolada zmieniły mnie. Teraz najchętniej jestem tam gdzie nikt mnie nie widzi. Wstydzę sie siebie, mam problemy z zakupem ubrań, praktycznie caly rok chodzę w kilku parach jeansów ktore na mnie pasują. Zimą nie mogę wybrać kozaków które mi sie podobają bo nie zapinają sie w 1/3 ponieważ mam grube nogi. Strasznie sie pocę, wchodząc do szkoły robie sie mokra, mam isc do odpowiedzi robię sie mokra, ide do sklepu, stoje przy kasie wsiadam do autobusu TO SAMO , jakby tego było mało robię sie przy tym strasznie czerwona przez co słyszę wiele komentarzy na mój temat. Chciałabym schudnąć... mówie sobie to juz od czasów gimnazjum i dalej nic. Próbowałam róznych diet ale po pewnym czasie jak widac jakis mały efekt przestaje, nie umiem sie sama pilnować... Chciałam isc na siłownie, basen czy fitness ale sie wstydzę bo wiem ze po minucie ruchu zaleje mnie pot a moja twarz bedzie przypominać barszcz... Nie wiem co robić, z rodzicami nie chce rozmawiac bo ja nie rozmawiam z nimi prawie wcale, słysze tylko co jakis czas "moze trzeba przejść na diete" i na tym sie kończy. Przez swój wyglad nigdy z nikim sie nie spotykałam, nawet nigdy nie było kogoś kto chciałby sie umówic ze mną. Zrezygnowałam ze studniówki bo nie chce zrobić z siebie pośmiewiska gdy bede w sukience... myślałam żeby pójść do dietetyka ale się wstydzę. Fajnie będzie jak chociaż jedna osoba mi coś napisze...
Dziękuje, Asia
|
|
|