2012-06-23, 23:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z dietetykiem - wspólnie zrzucamy kilogramy :)
Jasne, że możęsz dołączyć! uff, bałam się że w ogóle nikogo nie będzie.
Moja następna wizyta dopiero na początku sierpnia, ciekawa jestem czy będę się trzymać na wyjeździe wakacyjnym. Mam mocne postanowienie, że tak 
Ja mam 175cm i waga, jak już pisałam, 85 kg. Minimum dla zdrowia muszę zrzucić 7, ale mam w planach 16 
Pytania dość głupie,ale mnie męczą jestem na diecie 1500kcal, 70g węglowodanów +50g białka.
Mam 5 posiłków, z czego 4 posiłki to 70gpieczywa wymiennego na 50g kaszy, ryżu, makaronu i 50g produktów białkowych. 5 posiłek to obiad - 200g ziemniaków wymiennych na 50g kaszy, ryżu, makaronu i 120g białka.
I zastanawiam się, czy czasem te węglowodany mogę wymienić na mąkę. Nigdzie w rozpisce nie mam mąki, oprócz zalecenia, żeby do sosów używać jej jedynie w ostateczności i bardzo mało. W sumie makaron jest głównie z mąki, a mnie się marzą naleśniki 
Drugie pytanie to takie, jak jest z gumami do żucia. Jest bez cukru, więc generalnie chyba można, ale czy guma nie stymuluje jakos niepotrzebnie organizmu? Mnie nie chodzi o zabicie głodu, bo w sumie głodna nie chodzę, ale o ewentualne odświeżenie ust, gdy nie mam możliwości wymycia zębów.
I w sumie trzecie pytanie narodziło się dzisiaj - ogólnie mogę jeść każdą część kurczaka. Lubię sobie upiec udko w rękawie, mięsko wtedy wydziela dość sporo soczku z tłuszczem, czy ja ten tłuszcz mogę potem wykorzystać do zrobienia sosu? Bo generalnie jakbym zjadła to udko zrobione w inny sposób, to ten tłuszcz byłby w sumie w nim...
Tłuszczu generalnie takiego dodatkowego mogę, a nawet muszę jeść tylko 15g dziennie.
Na jakiej jesteś diecie?
|