Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chimeryczne włosy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-24, 11:51   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Chimeryczne włosy

Cytat:
Napisane przez Edea_17 Pokaż wiadomość
Co jakiś czas mam problem z tłustymi włosami, tak też było miesiąc, dwa miesiące temu. Nie mogłam sobie z nimi poradzić, więc koleżanka poleciła mi szampon z Sayosa do włosów tłustych. Bez silikonów, niedrogi, więc myślę sobie czemu nie? Problem w tym, że nie dość, że mi nie pomógł, to jeszcze przesuszył mi włosy, które i tak od zawsze miały tendencję do wysuszania .

Starałam się je wyprowadzić jedwabiem i kosmetykami z Joanny (Apteczka Babuni) do włosów suchych i zniszczonych, bo kiedyś mi pomogły, ale nie tym razem . Moje włosy nie są zniszczone praktycznie wcale, więc jak się je zepnie, to nawet wyglądają jakby były nawilżone, bo błyszczą się ładnie i w ogóle... Tylko jak się je pogładzi ręką, to czuć wyraźnie że są suche i niemiłe w dotyku, a jak się je rozpuści, to się strasznie puszą i generalnie jest każdy włos w inną stronę.

Co radzicie? Dla moich suchych, NIEzniszczonych włosów, skłonnych do przetłuszczania i w dodatku lekko kręcących się? Słyszałam o tym olejku kokosowym, ale martwię się, że jak go sobie nałożę, to znowu wróci problem z tłustymi włosami... Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczna
Skoro Twoje włosy nie są zniszczone, to moze nie rezygnuj z silikonów, ale nie używaj ich w szamponie, tylko w odżywce (nie musisz codziennie) albo jako jedwab po odżywce. Bezsilikonowa pielęgnacja nie jest dla każdego.
Do nawilżenia możesz używać aloesu, odżywek z gliceryną, kiedy powietrze jest wilgotne (jak będzie sucho, to moze Ci zaszkodzić).
Olej nie będzie przetłuszczał Ci włosów, jeśli nałożysz go tylko na włosy, nie na skórę głowy. To głowa się przetłuszcza, a nie włosy, które mogą być przesuszone i te dwa problemy trzeba traktować osobno.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując