Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Puchnięcie
Wątek: Puchnięcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-24, 13:21   #1
Kaori_91
Raczkowanie

Puchnięcie

Hej,
założyłam ten wątek ze względu na to, że nie wiem już co mam robić. Być może zetknęłyście się kiedyś z czymś podobnym i będziecie w stanie dać mi jakieś wskazówki.
Zaczynając- nadal mam problem z ED, chociaż wg mnie i rodziny jest już wspaniale. Przytyłam prawie 11kg- od lutego do chwili obecnej. Dokładnych danych podawać nie będę, bo nie o to tutaj chodzi, żeby zaraz chore dziewczyny robiły porównania. Odzyskałam dzięki temu @, naturalnie. Pomimo tego, że endokrynolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne na wywołanie to ich nie brałam ponieważ inny lekarz zakazał mi tego. Zresztą chciałam sama do tego dojść, naturalnie, bez żadnej ingerencji. Po moich przygodach z ED (4lata) w organizmie wiele się pozmieniało- same to doskonale wiecie. Męczę się z niedoczynnością tarczycy. Dostałam lek Euthyrox i biorę go w dawkach 50mg i 75mg- na zmianę, już od roku. Dodatkowo mam zbyt wysoki poziom kortyzolu i i tragicznie niski poziom prolaktyny.
Teraz przechodząc do sedna, o co mi konkretnie chodzi. Otóż puchnę i to okropnie. Dostałam @ i miałam normalny brzuch, a dzień po tym jak mi się skończył nagle napuchł. Ale nie tak delikatnie tylko mam okropnie napuchnięte podbrzusze, wygląda jak piłka, a skóra jest tak naciągnięta, że to po prostu mnie boli ten stan utrzymuje się już od tygodnia i nic się nie zmniejsza. Bardzo się tego wstydzę, mam powiedziała mi, że bardzo to widać, muszę zakładać jakieś szerokie koszulki, bo ja to wygląda...Żeby było mało- dodatkowo napuchły mi nogi, zwłaszcza w okolicach kostek i stopy, okropnie. Skóra też jest strasznie napięta i mam wrażenie jakby miała zaraz popękać i również czuję od tego ból . Nogi mam napuchnięte już od 4 dni. Zważyłam się- przybył mi ponad kg, może to nie aż tak wiele ale zważając na to, że ja tyję od bardzo małych ilości jedzenia- dla mnie to tragedia. Nie muszę wiele jeść, i tak jadłam mniej niż osoby w moim domu, a tyłam. Nadal tyję, wystarczy, że zjem dodatkowo batonika a zaraz widać na wadze efekty. Nawet i tego batonika jeść nie muszę żeby tyć z powietrza i dlatego tak łatwo nabiłam te prawie 11kg.
Nie wiem dlaczego tak napuchłam i to nadal się utrzymuje, boli, przeszkadza. Nie wiem dlaczego tyję pomimo, że odżywiam się zdrowo i jem w normach zapotrzebowania.
Bardzo proszę o pomoc, już nie wiem co mam robić
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując