2012-06-24, 13:26
|
|
Rozeznanie
|
Książka WIOLETTY UZAROWICZ "Sztuka makijażu profesjonalnego"
Książka od jakiegoś czasu dostępna na stronie internetowej pani Wioletty, wysyłki już są realizowane. Czy wiecie coś na temat tej książki? Jak wygląda w środku, chodzi tu o makijaże, porady itp. - czy warto ją kupić? Książka nie jest tania, więc zastanawiam się też nad wartością merytoryczną, tzn. czy można się z niej też czegoś ciekawego dowiedzieć, poza obejrzeniem zdjęć . Jeżeli miałyście z nią styczność to bardzo zachęcam do podzielenia się opiniami. Pozycja niestety nie do zdobycia w księgarniach tradycyjnych.
Fragment opisu książki:
"Wiem jak ogromnie ważna w pracy wizażysty jest technika pracy, tak więc pokazałam Wam, jak wykonać makijaże krok po kroku, jakie kosmetyki zastosować oraz jakimi akcesoriami się posługiwać.
Aby postrzeganie sztuki jaką jest wizaż, było jak najbardziej wiarygodne, zaprosiłam do udziału w sesjach modelki, które nie są osobami znanymi ze świata celebrytów.
Wizaż jest dziedziną niezwykle kreatywną, wymagającą bogatej wyobraźni i umiejętności przekształcenia jej w obraz malowany na twarzy. Wierzę, że ta książka będzie dla Was inspiracją, pomysłem na tworzenie nowych makijaży i rozwój w tej dziedzinie.
Publikacja zawiera ponad 30 makijaży, wykonanych krok po kroku. Różnorodna tematyka, barwne stylizacje, oraz oryginalne typy kobiecej urody, pozwoliły na prezentację technik wykonania makijaży profesjonalnych.
Książka stanowi instruktarz wykonania makijaży, od pierwszych etapów po efekt końcowy. To doskonały podręcznik pozwalający doskonalić warsztat początkującym wizażystom, oraz poszerzać horyzonty zawodowcom."
|
|
|