Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-01-20, 13:15   #635
kObra.
Rozeznanie

Dot.: zespół policystycznych jajników

Powiem Ci z własnego doświadczenia, że lekarze niekiedy, po prostu nie potrafią rozpoznać PCOS.
Ja dopiero będąc u prywatnego lekarza (inaczej bym czekała pół roku na przyjęcia na oddział endokrynologii ginekologicznej), który całe szczęście pracuje również w tym szpitalu, posłała mnie tam.
I badania hormonalne rozpoczynały się począwszy od pobrania krwi, skończywszy na dobowej zbiórce moczu (dlatego kilka dni się zsotawało w szpitalu).
I nas oświecali że leczenie nie trwa kilka miesięcy...Że musimy uzbroić się w dużąąą cierpliwość. Kuracje niekiedy trwają latami, bez efektów.

Dzessi i nie zawsze pęcherze oznaczają PCOS,bo każda kobieta ma pęcherze, ja ich miałam tyle...Że zasłaniały moje jajniki i się śmiali w szpitalu lekarze, że mi trzeci jajnik rośnie
Choroba w ogóle jest trudna do rozpoznania, ponieważ widziałam że jedna dziewczyna była sporej masy, za to druga miała samą skórę i kości, nastepna zarost męski na twarzy, a druga gładką twarzyczkę, dlatego tak ważne jest wykonanie tych badań, ale to lekarz musi sam postanowić czy na owe badania Cię wyśle. Ale tak jak pisałam wyżej, wielkokrotnie się spotkalam z tym że lekarze nie potrafili zdiagnozować poprawnie PCOS.

Mam nadzieję Kakusiu że Ci się uda
kObra. jest offline Zgłoś do moderatora