Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje ściągają kolor włosów?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-29, 16:01   #77
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39
Dot.: Oleje ściągają kolor włosów?

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
myślę,że cebula jest widoczna raczej na jaśniejszych odcieniach i żeby był efekt to trzeba ją trochę stosować.Nie wiem czy jest taki olej nie znam naukowej przyczyny wypłukiwania farby,ale tak na mój chłopski rozum to olej wnika w głąb włosa i wypiera barwnik.Może nie zależy to od oleju tylko od porowatości włosa i czasu stosowania oleju

kochana, nie zrozumiałaś mnie. Mi nie chodzi o to , żeby ufarbować włosy odcieniem z wywaru, tylko , żeby kolor rudy nie robił sie wypłowiały. Więc płukanki różnego typu, czyli ziołowe , które przyciemniają kolor włosów , nadają się na rudość , bo nie ma wtedy efektu blaknięcia . A co do wypłukiwania się farby , niestety na każdej stronie fryzjerskiej , specjaliści sie wypowiadają, że kolory sztuczne czyli rudości , czerwienie blakną szybciej .Są to kolory wyraziste, dlatego szybciej jest to widoczne. Dlatego stosuje się tonery między farbowaniami . Ja tez już sposób znalazłam żeby nie było efektu matowego .Na watku juz podawałam przykłady które można stosować, o których wypowiedziała się pani fryzjer- stylista

Agnieszka: Niestety rudości są problematyczne i jeśli nie używasz odpowiednich środków, mogą się szybko wypłukać. Prawdą jest, że olejowanie odżywia włosy i sprawia, że są bardziej błyszczące i zregenerowane.
Jednym z olejków stosowanych na włosy suche i zniszczone po farbowaniu jest olejek rycynowy. Ten niesamowity eliksir ma właściwości przyciemniające, ponieważ szczelnie zamyka łuskę włosa. W pielęgnacji włosów farbowanych, pomocny może okazać się również olej z orzechów włoskich, który nadaje lekkie zabarwienie ciemniejszego koloru, więc nie powinien przyczyniać się do wypłukiwania koloru z włosów
itp. więc trzeba sobie radzic

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
A ja już jestem bardzo rudo-blond. Orientujecie się może, czy kokos nie przyciemna blondu? Olej, oczywiście. Muszę uważać z kosmetykami, coby rozjaśnianie nie poszło na marne

hej, musze się z Tysią nie zgodzić, ponieważ olejek kokosowy jest najpopularniejszym olejkiem stosowanym do wszystkich kolorów włosów . I nie przyciemna włosów, a wiem to stąd, że rozmawiałam z osobą która zajmuje się preparatami czysto naturalnymi . I mogę z całą pewnością powiedzieć, że właśnie nie tylko ona poleca olejki kokosowe do blond włosów. Dobry jest jaśminowy , ponieważ on nadaję się właśnie do blond koloru , i wszelkiego rodzaju kokosowe ale jaśminowy jest super
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując