Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-05, 17:37   #689
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Nie do końca rozumiem. Gdyby w USA było tak cudnie, że nikt na nikogo nie zwraca uwagi, to nie powstałaby strona 'ludzie Walmartu'. Jak widać taki ubiór też dziwi w USA, więc inni robią zdjęcia takim osobliwościom.
Tylko my zauważamy wystające staniki i za ciasne cieliste-fe legginsy? No przecież na tej stronie, którą sama zamieściłaś są zdjęcia podobnych ubiorów w tym cudnym USA. Przecież to takie samo zachowanie, dlaczego określasz je 'mocnym przewrażliwieniem na punkcie ubioru' wyłącznie odnośnie Polski?

Byłam w USA parę razy i owszem - ludzie ubierają się przeróżnie. Ale inni zwracają na to uwagę, uśmiechają się pod nosem czy między sobą komentują. Niejednokrotnie słyszałam, niejednokrotnie niegrzecznie włączyłam się do takiego komentowania.
Ocenianie/komentowanie innych nie jest wcale cechą wyłącznie Polaków. Nie kumam takich opinii.
too Tyy nieee wieeesz?

my, Polaczki zza Buga, o nowoczesnym i tolerancyjnym Zachodzie możemy dowiedzieć się jedynie tutaj, czytając opinie oświeconych podróżniczek, otwierających nam okno na świat z naszego zaścianka.

bo u nas w Ameryce...