Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-05, 20:34   #3298
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
nie mieszkaliśmy razem przed ślubem
Jak miałam ostatni egr=zamin i napisałam mu SMS-em, że będę o 16:00 i by zrobił mi coś do jedzenia, to on nie zrobił, leżał i gadał jaki on jest wykończony sama musiałam ugotować
odkąd jesteśmy małżeństwem raz pozmywał, wow
jasna cholera mnie bierze

dzisiaj się wkurzyłam, poszłam, nawet nie posprzątałam, talerze nie pozmywałam. on mi na to, że najpierw obowiązki, a potem przyjemności (pojechałam do brata)
czy ja mam w obowiązki wpisane bycie kurą domowa?

kupiłam obrus, karnisz, firanki --> zaprosił siostry na obiad z mamą (jego) i dowiedziałam się od jego siostry...
fajnie, że ze mną rozmawia
Niefajnie to wygląda, spróbuj na spokojnie z nim porozmawiać- postawa to rozmowa.

Przedstaw swój punkt widzenia - określ ile masz obowiązków, najlepiej zrób listę np. uwzględniając wpis ile czasu każda czynność ci zajmuje.

Najgorsze jest to że często facet nie zdaje sobie sprawy ile pracy trzeba włożyć w utrzymanie domu- często stereotypy biorą z rodzinnego domu.

U mnie na szczęście mój mąż pomaga mi w obowiązkach (mimo iż spędzamy ze sobą tylko weekendy) mimo iż wraca zmęczony z pracy.
W domu z tego co zaobserwowałam w narzeczeństwie też pomagał rodzicom - dla niego to nie problem - tak został wychowany.

Nie chce zapeszać, może gdy zamieszkamy już razem tak na co dzień ta sytuacja się zmieni - liczę się z tym i o ile jeszcze większy wpływ mam teraz to staram się jasno określać zasady.

powodzenia!

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-07-05 o 20:54
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora