2012-07-06, 12:58
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ja mówie, a co słyszy fryzjer?
Cytat:
Napisane przez angel with dirty face
Cześć, chciałabym zapytać jak wytłumaczyć fryzjerce jaki chcę kolor włosów. Ostatnio byłam u fryzjerki, pokazałam jej zdjęcie włosów jakie bym chciała do tego wytłumaczyłam jej o co mi chodzi i wyszłam z tragedią na głowie. Mianowicie chodziło mi o włosy jasny brąz z refleksami w odcieniu złoty blond, a wyszłam z PASEMKAMI gęstymi platynowy blond na moich mysich włosach;/ Poniżej dołączę zdjęcie włosów jakie mi się marzą. Chciałabym wiedzieć co powiedzieć fryzjerowi, żeby spełnił moje oczekiwania. Zdjęcie na telefonie wygląda troszeczkę inaczej niż na kompie.
Dziękuje za wszelkie rady i odpowiedzi 
|
generalnie jest w tym pewna twoja wina jasny braz z refleksami... i tu pewien klopot- refleksy to pasemka o ton, dwa jasniejsze niz baza.
czyli jesli cale mialas jasny braz to refleksy powinny byc ciemny blond zloty np albo sredni blond zloty- na pewno nie klasyczny zloty blond. i jakiemu fryzjerowi bys tak tego nie powiedziala to odbierze to tak jak ja.
a fryzjer u ktorego bylas poszedl widac na latwizne nie wglebiajac sie w to co tlumaczysz.
jak chcesz spodziewac sie efektu idealnego- to:
1.wez zdjecie! najlepiej duze! albo zblizenie na kolor 
2. popros o palete kolorow- i pokaz fryzjerowi palcem o jakie 2 kolory ci chodzi tzn ta ciemna baza i te jasniejsze
3. licz sie z tym ze byc moze za ten efekt zaplacisz wiecej niz jest w cenniku dlaczego?
jesli masz ciemne wlosy albo farbowane na ciemny kolor, to aby wyszly ci zloty blond refleksy a nie zolte czy rude trzeba pasemka rozjasnic rozjasniaczem i ns stonowac je farba. cena wiec bedzie wyzsza niz za same refleksy/pasemka itp bo wiecej roboty i produktow poszlo.
jako podpowiedz- na tym foto baza to ciemny blond 6, a refleksy/ pasemka 9.3. zaleznie od palety moze by tak, ze farba powinna byc 7 a nie 6 bo 6 moze wyjsc jak braz juz ale to juz fryzjer powinien wiedziec co uzyc i jak wychodzi.
i jak to zrealizujesz to jesli efekt bedzie odbiegac od tego co chcesz- to bym zrobila afere lub nie zaplacila/zadala reklamacji itp. bo to znak ze trafilas na fryzjera tylko z nazwy, nie z powołania.
powodzenia!
|
|
|