Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-07, 19:32   #2092
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no. a jak pracujesz to na bank jedziesz na trójach a twój kierunek jest g... warty albo cwaniakujesz skoro nie musisz się uczyć dzień i noc i masz czas na prace.
dość powszechne na wizażu, prawda.
Moja koleżanka do tej pory uważa, że ledwo się utrzymuję na obu kierunkach. A na jednym aż stypendium się szykuje

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Jeżeli to Ty w avatarze i to Twoje okularki to też takie chcę
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Też mnie to trochę powala. Dla mnie to czy można, czy nie zależy przede wszystkim od planu i wykładowców. Jeżeli te dwa punkty są w porządku to nawet na wymagających studiach można spokojnie pracować - i tu przykład mojej koleżanki, na pierwszym roku pracowała, na drugim nie mogła, chociaż jej kierunek nie stał się nagle bardziej wymagający. Po prostu miała koszmarny plan zajęć: zajęcia codziennie od 10:00-19:00, z dwu-, trzygodzinnymi okienkami. A w weekendy miała praktyki.

I też należałoby zauważyć, że są różne tryby pracy - ktoś może pracować 3-4 godziny dziennie, ktoś inny po 8 godzin w weekendy, a jeszcze ktoś inny ma tak luźny plan, że pracuje codziennie i w weekendy po 6-7 godzin.
Ale wiele też zależy od człowieka i pracy jaką się znajdzie. Jak ktoś musi pracować to będzie mało spał aby się utrzymać na studiach i pracować.

Zawsze szukałam pracy, w której mogę pracować w nocy i daję sobie radę ale wielu ludzi tego nie rozumie, bo jak to tak... studiować i pracować? toć to się wyklucza

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora