Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki rytuał z pielęgnacją twarzy dla faceta
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-08, 16:14   #2
Soulfly
Rozeznanie

Dot.: Jaki rytuał z pielęgnacją twarzy dla faceta

Cytat:
Napisane przez pingwin8 Pokaż wiadomość
Witam,

Mam cerę tłustą i trądzik. Jestem facetem dlatego proszę o poradę jak ułożyć sobie rytuał pielęgnacji twarzy. Obecnie stosowałem mycie twarzy mydłem, tonik Clean & Clear przeciw wągrom i tonik Clean & Clear głęboko oczyszczający. Ale stosowałem to wtedy jak twarz robiła się strasznie tłusta i w losowej kolejności. Teraz kupiłem sobie jeszcze krem antybakteryjny matujący Siarkowa Moc (o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-matujacy.html), żeby zapobiegać świeceniu twarzy.

Mam do Was dziewczyny pytanie i prośbę jak ułożyć sobie ten rytuał pięlęgnacji twarzy z tymi kosmetykami + mydło. W jakiej kolejności i kiedy.

Mam też pytanie odnośnie tego kremu matującego. Stosować go tylko wtedy jak wychodzę? I jak jest upał z 25-30 stopni to też go można stosować?

Myślałem jeszcze o takiej maseczce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ep-masque.html
Jak często ją stosować?

Z góry dzięki za pomoc

Może najpierw wybierz się do dermatologa po poradę
jeśli masz trądzik to napewno nie wolno używać Ci mydła (ma pH zasadowe i wysusza skórę,a ta broniąc się wydziela jeszcze więcej sebum) ani preparatów z alkoholem z tego co wiem to clean & clear go ma. Taka skóra jest bardzo wrażliwa i trzeba traktować ją delikatnie. Najlepiej oczyszczaj twarz 2 razy dziennie jakimś łagodnym żelem z apteki, ja Ci polecam Eucerin Dermo Purifyer (sama go używam i wogóle nie wysusza) potem tonik a na koniec krem nawilżający specjalny do skóry tłustej i trądzikowej lub tak jak piszesz matujący. Na noc możesz nałożyć krem o silniejszym działaniu np. Benzacne, ale tylko miejscowo tam gdzie pojawiają sie wypryski..raz w tygodniu zrobiłabym peeling, a jeśli chcesz po peelingu możesz nałożyć maseczke z zielonej glinki, też jest bardzo dobra do skóry tłustej

Take me to the magic of the moment...

Soulfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując