2012-07-11, 09:51
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wesele- osoba towarzysząca.
Cytat:
Napisane przez nevermind1989
Zostałam zaproszona na wesele kuzynki chłopaka, z którym dopiero się zaczęłam się spotykać ( widzieliśmy się kilka razy w miejscu pracy, a ostatnio była Nasza pierwsza randka). Pomysł mi się spodobał, dawno nie byłam na takiej imprezce, poza tym to dobra okazja do poznania jego, zobaczenia jak wyglądają stosunki w jego rodzinie itd  . Wesele jest w innej miejscowości niż mieszkamy (godzina drogi). Na początku się bardzo cieszyłam, ale oczywiście zaczęły nasuwać się pytania.. Czy powinnam spytać czy dołożyć się do prezentu? Czy jeśli nie, to wypada kupić czekoladki/wino? myślałam o kwiatach, ale nie będę ich raczej wiozła w te upały, a nie wiem czy będzie gdzie i kiedy kupić je na miejscu. Czy może jako osoba towarzysząca nie powinnam w ogóle martwić się o prezent? Jeszcze się zastanawiam, czy zrobiłybyście sobie fryzurę i makeup już przed wyjazdem?? nie wiem, jak będziemy stali z czasem przed tym weselem czy będzie na to czas...
|
Zdecydowanie dołożyć się do prezentu.
Jeśli Ty nie wiesz jak z czasem to my tym bardziej
W sierpniu też mam wysjazdowe wesele i jadę z fryzurą i makijażem, a na miejscu w hotelu się tylko przebiore w sukienkę.
|
|
|