Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OCM potworny błysk
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-11, 14:25   #2
201605090958
Konto usunięte

Dot.: OCM potworny błysk

Cytat:
Napisane przez Monika8508 Pokaż wiadomość
Mam 26 lat i cerę suchą,wrażliwą ze skłonnością do zapychania. Od kilkunastu tygodni stosuję metodę ocm. Używam oleju rycynowego 10 %, a reszta to olej. Jak dotąd używałam oliwy z oliwek, oleju lnianego, ze słodkich migdałów, morelowego, a od wczoraj słonecznikowego. Za każdym razem jest to samo, mianowicie non stop okropnie się błyszczę!!! Nie wiem co robię źle, czy może ocm nie jest dla mnie, czy nakładam mieszanki zbyt dużo przy wieczornym demakijażu, czy może jest to normalne zjawisko? Nie mogę wychodzić na słońce, bo od razu wychodzi mi na twarzy milion pryszczyków ropnych. Wczoraj kupiłam olej słonecznikowy, ale jest to samo. Proszę podzielcie się doświadczeniami czy miałyście podobnie? Dziękuję
Mi to wygląda na nieczyszczona skórę po grubej warstwie nie do końca pasującej mieszanki oleju. Sprobuj przez 1 tydzień używać tylko 1 oleju, np. migdalowego i rycyny i zobacz jak reaguje skóra. w 2 tygodniu rycyna i kolejny olej. Przynajmniej dowiesz sie jaki olej Ci sluzy. I używaj na noc, a po ocm splukaj twarz zimna wodą.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując