Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwsze kolonie jako opiekun - jak to jest?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-12, 22:34   #1
dzolls
Zakorzenienie

Pierwsze kolonie jako opiekun - jak to jest?

Hej

Troszkę przeszukałam forum, ale nie znalazłam interesującego mnie tematu. Za 2 tygodnie jadę pierwszy raz w życiu na kolonie (jako kolonistka ), na dodatek jako opiekun, do Chorwacji (podobno jakaś wieś). Ukończyłam kurs, oczywiście, ale interesuje mnie, jak to wygląda w praktyce - czy starsze grupy mogą wychodzić na miasto (same? z opiekunem?)? Czy muszą mieć organizowane zajęcia jak maluchy? Czy jest w tej kwestii swoboda - tzn. można się dogadać z grupą? Jakie są wasze wskazówki i doświadczenia? Która grupa jest najlepsza? Co w ogóle robić na takich koloniach w ciągu dnia?

Mój kurs prowadziła starsza kobieta, przez jej wypowiedzi odebrałam ją jak taką troszkę nadopiekuńczą babcię, więc chciałabym dowiedzieć się od Was, jak to wygląda poza teorią
Za wszelkie wskazówki i odpowiedzi będę bardzo wdzięczna

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-07-12 o 22:52
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując