Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-12, 22:36   #830
doro
Przyczajenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
doro a powiedz Ty nam, jak znosisz ciążę pierwsze objawy itp bo kurcze mi osobiście fajnie się wspomina te czasy kwietnia... i lubię czytać opowieści innych mamusiek
Zaczęło się całkiem fajnie, do końca 3 mc-a nie miałam w zasadzie żadnych przykrych objawów. Typowe i utrzymujące się do tej pory to bolesność piersi. Wymioty zaczęły mi się na początku 4 mc-a i trwały ok. 2-2,5 tygodnia.To wszystko. Teraz to już doszedł ból pleców, szybkie męczenie się (ach te upały!)... dokucza mi też kolano, miałam mieć w maju operację, ale ze względu na ciążę musiałam ją przełożyć. Tak więc teraz im jestem cięższa ( przybrałam 4,5 kg), tym bardziej pobolewa
We wtorek miałam właśnie wizytę u mojej pani dr i dowiedziałam się, że moja fasolka jest Adasiem, ale też, że muszę przejść na dietę bezcukrową, bo źle mi wyszedł test na glukozę (będzie go trzeba powtórzyć- ble). Poza tym skoki ciśnienia i Acard do końca ciąży, jakieś małe problemy z sercem, ale to ponoć nic groźnego
Nie wiem jak Wy wyczuwacie ruchy swoich maleństw, ja Adasia czuję bardzo słabo, choć na usg brykał ochoczo... No to się rozpisałam))) Dobranoc dziewczyny!