Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Seks bez zabezpieczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 22:35   #230
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Seks bez zabezpieczenia

Edit: propo wydawania zamienników http://www.jwc.com.pl/userfiles/file...t44_201201.pdf

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale ja przecież wiem jak ważne są czasem substancje pomocnicze. I właśnie dlatego uważam, że to pacjent sam powinien sobie móc wybrać środek, który chce mieć. Tak, by osoba uczulona na laktozę mogła wziąć lek bez laktozy, a wegetarianin tabletkę bez żelatyny.
A niestety, jak idzie się do lekarza i dostaje się receptę na nieznany sobie środek, to się nie wie jakie ma substancje pomocnicze. Lekarz też wszystkiego raczej nie pamięta. I potem się okaże, że przepisał osobie z nietolerancją laktozy lek z laktozą. To nic, że ten lek ma swój odpowiednik z inną substancją pomocniczą...

Dobrze, że w takich sytuacjach wiele aptek i tak wydaje lek-odpowiednik, ale niestety, nie wszystkie apteki chcą tak robić
Prawie wszystkie tabletki są na laktozie, jeżeli ktoś ma nietolerancję, to dla mnie oczywiste jest, że mówi o tym na wstępie lekarzowi, tak samo z tą żelatyną. Naprawdę nie widzę problemu

Jeżeli będziesz miała na recepcie same substancje czynne, to też czeka Cię wertowanie składów samodzielnie. Ja się nigdy nie spotkałam z tym, żeby apteka odmówiła wydania odpowiednika, jeżeli miała go na stanie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-12 o 22:37
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując