2012-07-13, 20:19
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: olej arganowy
Cytat:
Napisane przez monoika
hej
Aż sprawdziłam swój olejek. Dostałam od cioci, która była w Maroko gdzie jest on wytwarzany także na 100% jest oryginalny. Mój jakoś specjalnie nie śmierdzi chociaż w butelce wydawalo mi sie inaczej, ale jak wzięłam na dłoń i roztarłam to ma taki lekko olejowy zapach (jeśli wiesz o co mi chodzi  ) ale prawie niewyczuwalny także moim zdaniem masz dobry olejek 
|
Nie zgodze sie z Toba - mieszkam w Maroku i sprzedaje sie tam cala mase roznych podrobek jako 100% czysty olej arganowy! Zwlaszcza nieswiadomym turystom! Wyprobowalam roznych olejkow oznaczonych jako czysty olej arganowy, ale nie wszystkie nim byly. Najlepszym okazal sie olejek kosmetyczny Argapur. Uzywam od wielu miesiecy i jestem bardzo zadowolona. 
Cytat:
Napisane przez zabka191
Witam. Ostatno zamówiłam w Biochemi Urody olej arganowy . Moim niepokojem jest to że jest bez zapachowy  Słyszalałam że prawdziwy olej powinien ,,śmierdzieć,, Czy dostałam podrobiony olej?? 
|
"Smierdzi" olej kulinarny lub mieszany z innymi olejami, najczesciej parafinowym. Olej arganowy KOSMETYCZNY jest dodatkowo obrabiany w procesie produkcji, zeby pozbawic go intensywnego ozechowego zapachu
|