2012-07-13, 21:36
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej!
Wybaczcie, że ostatnio tak żadko tu bywam ale mam tak mało czasu, do tego na wsi jest pełno roboty, żeby wszystko było tak jak należy to trzeba wszystkiego pilnować 
Byłyśmy już dzisiaj na 3 szczepieniu. Przedostatni raz mała dostała 3 wkucia, szczepimy na NFZ. Mała waży 6.2 kg ma około 65 cm wzrostu... Ale maleńką tak bolały rączki i nóżka, że przed wieczorem aż piszczała z bólu i dałam jej paracetamol w czopkach. Spytałam o rozszerzanie diety. Pytam się lekarza, że karmię piersią i czy mam rozszerzać ją po 6tym miesiącu. Doktor mi na to powiedział, że mogę spokojnie podawać to co jest zalecane dziecku po 4ym miesiacu, tylko zastąpić tym jeden posiłek. A tak bardziej rozszerzyć czyli deser, obiad i kaszki w ciągu 1 dnia dopiero po 6. Jak myślicie zrobić tak?
Mój TŻ przy tym był, zdążył się pochwalić teściowej no i ona już zadowolona, że będzie można małą karmić zupkami itd. Tak bym nic nikomu nie mówiła i poczekała do 6 miesiąca, ale nie mam sił na sprzeczki, bo wtedy wychodzę na wszechwiedzącą i w ogóle nie lubię się handryczyć z reszta...
Aguśka Fakt faktem my podwójne mamuśki mamy teraz ciężko, często mam podobnie jak Ty, do tego mieszkam na wsi, a tu ogród, ogródek, cieplarnia, zwierzęta gospodarskie. Sami teściowie i mój TŻ nie dają rady, jak mam chwilę to pomagam w czym się da. Ja tak myślę, że jeszcze trochę to nasze maluchy podrosną i będą bawić się same, a my będziemy mieć więcej czasu bo nam głowy ze wszystkim zawracać nie będą... Pamiętam jak z rodzeństwem wymyślaliśmy zabawy, mama miała z nami spokój po całych dniach jak się nie nudziliśmy 
|Gosia pytałaś o syna niejadka. Teściowa nie raz kazała mi za nim chodzić, a on krzyczał, że nie chce jeść, od jakiegoś czasu za nim nie chodzę, sam przychodzi i mówi, że głodny. Jak były upały to potrafił zjeść tylko śniadanie, pić przez cały dzień a jak robiło się na wieczór chłodno to bardzo dużo jadł i nie kręcił nosem co je
|
|
|