Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-15, 09:07   #324
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Zrob leczo i pozamrazaj w sloikach
Albo salatke z cukinie, baklazana i papryki czerwonej - tylko ze smazone na tluszczu ( wysuszone na papierowym reczniku) , wymieszane razem w jogurcie z czosnkiem ( duzo ) sol i pieprz. Ja zawsze to robie na imprezy przy drinku i zawsze schodzi , wole taka cieplawa ( siwieza) niz zimna z lodowki. Uzywam jogurtu greckiego ( inny w smaku jest niz w pl )
Ja też zawsze nagotuję leczo wielki gar i zamrażam, ale w plastikach bo w słoikach raz mi sie zdażyło że się zbił jak sie zamrażał i porcja do wyrzucenia. Za mało wolnego miejsca w słoiku zostawiłam chyba i nie miało się gdzie rozejść jak się rozszerzyło.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja leczo to robię na oko cukinia ,cebula,pieczarki, pomidory,papryka i kiełbasa ewentualnie przecier na koniec wszystko razem duszę i tyle
Ja robię tak samo leczo Jeszcze na koniec daję zielonej pietruszki bo lubię, a leczo u mnie w domu tylko ja jem, i najmłodszy.
Ja od granicy mam 180 km
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra ty masz 2 chłopaków , pomijam narazie małego. Pomaga ci starszy w pracach domowych? Ma swoje obowiązki? CZy popuszczasz mu bo to chłopak? Od początku go angazowalas , wiesz na początku sprzątanie zabawek po sobie itd takie zadania do wykonania wg jego wieku. Kiedy starszy zaczął np odkurzac, wc czyścić , mycie podlog , czy co on ma tam do wykonania. Tak z ciekawości pytam bo czasem mam wrażenie ze za dużo robię a czasem ze za dużo jemu każe ( starszemu) .
Ja nie libra, ale mam wrażenie że moje dziecko to starsze ma za mało obowiązków w wakacje.
Ma codziennie 2 strony do przeczytania książki, jedną kartkę tabliczki mnożenia i zegarków, żeby się poduczył do września tego z czym ma problem.
Z obowiązków domowych takich typowo, to ma wynoszenie posortowanych śmieci, czyli szklo, plastiki i papier, inne śmieci tz wynosi. Podlewanie kwiatków, karmienie zwierzątek, i sprzatanie po nich. Jak coś przeskrobie to sprząta mi w łazience(bardzo szybko i bezproblemowo mu to idzie)
Najgorzej jest w takich codziennych rzeczach co każdy robi jakoś tak bez niczego, np wynoszenie garów po sobie do kuchni jak już zje, nagminnie mi to zostawia na stoleNo i głupia sprawa po posiedzeniu zapomina czasami wody spuścić, a nie muszę pisać jak mnie to wkurza

Około 300 m od mojego domu są działki, i jest taka fajna spora działeczka do wziecia, jest na niej altanka drewniana, troche mała ale na początek, i zielsko po kolana. W sumie by to mnie kosztowało tyle co wpisowe do działkowców czyli 250 zł(więc 130zł mniej niż głupi kabelek w wiatraczku)Dzisi aj idę pobiegać to jeszcze oblukam, a później tz z dzieciarnią zaciągnę. Jakby się udało ich namówić to na przyszły rok bym miała swoją cukinie i swoje porzeczki na wino

Mrowak zrobiłam twoje ciacho. Pyszne wyszło. Zamiast cukru waniliowego dałam aromat waniliowy bo to akurat miałam w domu. Porzeczki czarne ciasto wchłonęło, więc bliżej dna były. Taka porcja idealna na moją tortownicę. I prawdą jest że to nie ciasto w 5 min, bo te porzeczki to mi 5 min zajęłyJakby nie mogli sprzedawać już oskubanych.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Aniu no patrz a wczoraj pamiętałam o Twoich urodzinach, i przez te nawałnice i mechanika mi umknęło
Wszystkiego Najlepszego z Okazji 3 z przoduWitaj w klubie. Ważne że na tyle się nie czujemy i oczywiście nie wyglądamy

A pamiętasz jak miałaś 15 lat i co pewnie myślałaś o takich ludziach co mają 3 z przodu Ja wtedy myślałam że to już schyłek życia i ludzie nie powinni tak dłuo żyć Punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, teraz takie z 4 z przodu to młode dupy, a takie z 5 to dopiero stateczne panie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora