2012-07-15, 22:39
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Napisane przez Rarita
No niestety - wszyscy narzekają na brak doświadczenia, ale i na to są sposoby - ja zaczynałam od praktyk, potem staże dla studentów i teraz dzięki takiemu stażowi mam możliwość dostania stałej pracy - niestety, nie jest to tak do końca to, co chciała bym robić, więc zrezygnuję i będę szukać szczęścia dalej, ale zawsze najgorzej jest na początku. Potem najmniejszy wpis w CV generuje kolejny 
|
Na to też liczę Co prawda już trochę tej 'pańszczyzny' w moim cv figuruje, ale to niestety nie wystarcza w prawniczym zawodzie. Jest tak wielu studentów prawa, zwłaszcza zaocznych, co powoduje, że strasznie ciężko gdzieś załapać się za jakieś pieniądze. Ale będę próbowała zaczepić się u moich radców na bardziej stałe, zobaczymy jak będzie A jeśli nie, to książeczka sanepidowska i wszelkiego rodzaju jadło-/napojodajnie czekają 
Wiadomo, trzeba swoją, hmm, karierę zaczynać od bezpłatnych praktyk najczęściej, ale niestety coraz rzadziej jest tak, że wpis o tym, że wiesz, jak pracować na takim a takim stanowisku, pozwala Ci awansować w rankingu u pracodawcy. A druga rzecz, pracę łatwiej zazwyczaj złapać w dużym mieście, a u mnie oznacza to dojazd i czasowe mieszkanie w rzeczonym. Jak na razie dokładam do interesu i nie wiem, czy z końcem lipca nie będę musiała się wynieść, bo 'przehulam' całą kasę. Boli mnie to strasznie, ale myślę optymistycznie i będę starała się dotrzeć do jakiegoś źródełka finansowania
|
|
|