Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filologia rosyjska ;) Kto, gdzie i dlaczego ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-16, 08:15   #392
Rarita
Wtajemniczenie

Dot.: Filologia rosyjska ;) Kto, gdzie i dlaczego ;)

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;35318860]Nie powinnaś mieć większego problemu, jeśli zdałaś maturę rozszerzoną- w ubiegłym roku również mili przyjąć 50 osób, przyjęli ponad 120... W ostateczności jednak na pierwszym semestrze pojawiło się nas 53, ile osób obecnie zostanie- nie mam pojęcia, gdyż 3/4 nie zdało egzaminu z HLR'u.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

O kurcze, to mnie przestraszyłaś z tym HLRem... to jest na pierwszym semestrze, tak? No też myślę, że raczej nie będzie problemu, żeby się dostać, mam całkiem niezłe wyniki a chętnych jest ok. 150...
I jeszcze mam pytanie co do lektoratów - wybieramy je sami czy jesteśmy jakoś przyporządkowani? Bardzo mi zależy na niemieckim... a jak jest z poziomem? Od jakiego się zaczyna lektorat? I co do nauki rosyjskiego od podstaw - jak dużo trzeba umieć, żeby nie zostać w ogonie z zaległościami już na samym początku?
Aha, i ostatnie które mi się teraz przypomniało - to będzie mój drugi kierunek a widziałam, że rosjoznawstwo i język biznesu mają praktycznie te same przedmioty na początku - czy można załatwić z prowadzącymi, żeby chodzić na zajęcia do innych grup? Robią jakieś problemy?

EDIT:

Dostałam się
Jeszcze ktoś na tłumaczeniówkę na UŚ?

Edytowane przez Rarita
Czas edycji: 2012-07-16 o 10:41
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując