2012-07-16, 15:25
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: najbardziej absurdalne rzeczy za które oblewają
Cytat:
Napisane przez ajam89
nie wiem czy taki wątek już był, jesli tak to przepraszam i prosze o skasowanie.
Mianowicie, nie raz sie słyszy, że egzaminator na siłe chce ulać i zazwyczaj dopina swego.
jakie są waszym zdaniem najbardziej niedorzeczne rzeczy na których oblaliście/ słyszeliście, ze ktoś oblał??
Mi ostatnio instruktor opowiadał o swoim kursancie, ktory na dniach zdawał egzamin. Chłopak zero błędów, wszystkie manewry dobrze wykonane, zawsze właczał kierunkowskazy, zawsze parzył w lusterka, podczas jazdy - delikatnie poruszał głową spoglądając w lusterka i oblał. Powód wpisany na karcie egzaminacyjnej "sztywny kark". No normalnie byłam w wielkim szoku. To co ja mam sie rzucać na te lusterka jak na nie patrze, czy mam sie upewnić ze moge wykonać dany manewr.
|
Mój instruktor tłumaczył mi to tak, że czasem, nawet jeśli nie musimy obracać głowy w stronę lusterek, bo wystarczy nam tylko zerknięcie, to w obecności egzaminatora trzeba wręcz teatralnie tą głową machać, tak, żeby dokładnie widział, że się upewniamy . Dla mnie - bzdura, żeby aż tak zwracać na to uwagę, no ale... ponoć to dla dobra naszego i innych kierowców :3
Wracając do pytania. Cóż, mi z kolei kolega opowiedział jak to było z nim na egzaminie. Oczywiście, wszystko było jak najbardziej w porządku, plac, miasto, znaki, światła, piesi... wiadomo. Ale egz. oblał go za tzw.: "złe nawyki". Uzasadnił to tak, że widać gołym okiem, że kursant jeździł już wcześniej (bez instruktora) i wyuczył się złych nawyków - jakich dokładnie? nie wiadomo 
Może to nie jakiś typowy ABSURDALNY przypadek oblania, ale na pewno nietypowy, tak sądzę 
Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona.
Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..."
......................... .
wcześniej jako arcydiablica
|
|
|