Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-16, 17:36   #2488
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
noo to wiadomo, wogóle karmienie piersią jest też najzdrowsze. Ale musimy brac też pod uwagę to, że nasz pokarm może być za mało pożywny dla dziecka
nie istnieje takie cos jak malo pozywny pokarm, jesli chodzi o nasze mleko

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Nie ma co przesadzać z tym "wywalaniem cyca" przy obcych Serio. Mówię Wam że szybko Wam przejdą opory. A zawsze można przykryć pieluszką Będziemy mieć dzieciaczki niedługo przed świętami, a ja nie wyobrażam sobie że cała rodzina siedzi, objada się, śpiewa kolędy, gada a ja w innym pokoju z dzidzią przy cycu spędzam całe godziny. Dziewczyny cycek to nie butelka! To niestety nie trwa 10 minut
tu sie zgadzam

a co do wczesniejszych wpisow to tak, ja zamierzam karmic do roczku
tak jak bylo z Tomusiem
uwazam ze to najlepszy moment na odstawienie

ale to ze ktos karmi dwulatka to jest normlane dla mnie, chyba ze dziecko ma 4 czy 5 lat wtedy to juz nie

ale co do karmienia na zewnatrz czesto, powtarzam czesto karmilam w parku na lawkach itp. bo mnie bardziej obchodzilo ze dziecko jest glodne niz czyjes zniesmaczenie, jak ktos nie chce to niech nie patrzy!

nazywacie to wywalaniem cyca, hmmm zawsze przykrywalam pieluszka piers i szczerze to bylo widac mniej niz u lasek z wielkim dekoltem, takze sorry

nie kazde dziecko bedzie chcialo pic z butelki, zebyscie sie nie zdziwily, jak wam wpadnie w histerie, na widok butelki z mlekiem, u mnie tak bylo dosyc szybko, mial 2 miesiace i juz nie moglam mu podawac odciagnietego mleka, trudno

wazniejsze bylo dla mnie, ze super przybieral i nie chorowal wcale

dla mnie karmiernie piersia jest piekne i wazne, jak ktos mysli inaczej jego broszka
ale nie lubie jak ktos pisze, ze ktos wywala cyce, jakby butelki nie mogl dac itp.

jesli ktos mnie odwiedzal to mowilam albo wychodze na pol godziny bo ide karmic albo bede karmic przy tej osobie, nie podoba sie to trudno

bylam w ciazy myslalam podobnie jak Wy, ale szybko zycie zweryfikowalo moje myslenie i zamiary chociaz nigdy nie przeszkadzalo mi, ze ktos karmi na dworze, czy lawce

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Możecie mnie ukarać!
Obżarłam się ciastkami
karny kutasik!!!!!

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

JA dzisiaj miałam wizyte, mały zdrowo rośnie. Zbadał mi szyjke i ma 5,7cm także ok.

Piszecie o nospie, ja brałam z nadią 20 tyg po 3 razy dziennie i teraz też biore już długo. jak lekarz każe to nie ma co wariować, wiedzą co robią, dodam że Nadia zdrowiutka i mądra także nie zaszkodziła.

weronika ja mam takie samo zdanie jak ty, cyca nie wywale przy kimś tylko przy tż, a i karmić to góra do 6 miesięcy.
no to gratuluje udanej wizyty!!!!!

a u nas w porzadku

Tomusiowi zarastaja dziurki, robia sie juz malenkie blizny na serduszku, takze kontrola za rok dopiero

badanie przespal

ale jak czekalismy to byl w szpitalu na badaniu noworodek z powazna wada serca, takie malenstwo, a juz czeka go nie jedna operacja
to jest dopiero niesprawiedliwe

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora