Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak zmienić tą sytuacje? proszę o malutkie rady.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-17, 20:04   #1
marsjanka576
Przyczajenie

jak zmienić tą sytuacje? proszę o malutkie rady.

Witam kochane

Postaram się opisać wszystko w skrócie i w miarę tak abyście zrozumiały. Bardzo dziękuję za przeczytanie i wszelkie porady.

Mam 23 lata.
Wychowywała Mnie Mama (z Ojcem nie mam kontaktu, płaci jedynie alimenty do czasu mojej nauki)
W czerwcu ukończyłam I stopień studiów, po wakacjach mam zamiar kontynuować dalszy etap nauki.
Jestem spokojną dziewczyną, tzw. cichą myszką, która szalona jest tylko przy swojej małej kochanej gromadce zaufanych ludzi.

Ale przejdźmy do rzeczy - po ostatnim związku ciężko mi było zaufać jakiemukolwiek facetowi, 4 miesiące temu przyjaciółka wyrwała mnie na imprezę, nie miałam zbytnio ochoty iść, ale po namowach w końcu się skusiłam i w ogóle nie żałuje ! Poznałam tam fantastycznego faceta i od 3 miesięcy jesteśmy razem. Dziewczyny jeszcze nigdy nie czułam się przy nikim tak wspaniale, będąc z nim wiem, że mogę płakać, mogę śmiać się, milczeć i gadać głupoty Mój facet ma 26 lat, 3 lata pracował zagranicą, po tych 3 latach wrócił z powodów zdrowotnych (wykryto u niego małą wadę serca), rozpoczął studia zaoczne, na co dzień zajmuje się domem (ze względu na to, że Jego rodzice pracują zagranicą) i pilnuje swoich młodszych siostrzenic. Mieszka we wsi, niedaleko mojej malutkiej miejscowości.

Bałam się poznać Go z Moją Mamą, gdyż wiem jaki czasami ma stosunek do ludzi. W stosunku do mnie jest bardzo kochana, opiekuńcza, ze względu na to jak już wcześniej wspomniałam, że wychowywała mnie tylko mama łączy Nas silna więź. Kocham Mamę i nie wyobrażam sobie życia bez Niej. Nadszedł dzień, gdy poznałam Mamę z Moim Facetem. Zdziwiłam się gdy była nim tak zafascynowana. Bardzo dobrze rozmawiało im się razem. Ale niestety, nie trwało to długo. Jak wiadomo mam wakacje więc chcę sporo czasu z Nim spędzać. Uważam, że mam do tego prawo mając 23 lata prawda? Moja Mama za każdym razem, gdy wracam od Niego ma pretensje ze czemu tak dlugo itp. (wracam do domu ok. 23 wiec czy to jest pozna godzina?) Ostatnio, gdy przyjechał do mnie zauważylam, że mama cały czas jest w kuchni i zamyka od niej drzwi .. tak jakby wgl nie chciała widzieć mojego faceta, ale przymknęłam na to oko. Dzisiaj taka sytuacja. Zaprosiła Nas do siebie Babcia mojego faceta, bardzo chętnie skorzystałam z zaproszenia. Gdy przyjechałam do domu, opowiedziałam Mamie, że tam byliśmy, wtedy zaniemówiłam gdy powiedziała, że 'gdzie On Cie tam ciąga? innych rozrywek nie może Ci zapewnić?' poszłam do pokoju i usłyszałam jak mama mówi do babci, że mój Tata gdy się z Nim związała był znacznie lepszy, do tego był wykształcony i pochodził z dużego miasta a nie ze wsi. Chciałam wyjść z pokoju i się wydrzeć, że wolę mieć spokojnego chłopaka ze wsi, niż wykształconego z dużego miasta, który ukrywał przed moją mamą przez 9 lat, że ma dziecko z inną kobietą. Odpuściłam, ze względu na to, ze wiem, że nic by to nie dało. Moja Mama jest typem osoby, z którą nie da się spokojnie porozmawiać, która myśli, że wie co jest dla mnie najlepsze. A tak naprawdę jest w dużym błędzie.

Dziewczyny jest mi głupio wiedząc, że gdy zaproszę mojego faceta do mnie Mama będzie się na niego dziwnie patrzeć, a pozniej zamknie się w kuchni. Przykro mi, że odpycha go dlatego, że dotychczas nie ma ''wyksztalcenia wyzszego'' ;/
Po wakacjach zaczynam studia w innej miejscowości, więc mój facet na weekendy będzie mógł tam przyjezdzac do mnie, ale jak teraz wytrwać wakacje?
Nie mogę zrezygnować z Mamy z mojego faceta tak samo ..

Może ktoś był w podobnej sytuacji i może coś poradzić?
marsjanka576 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując