2012-07-22, 17:19
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Włosy bez objętości
Cytat:
Napisane przez Kinqusiaa
Witam.
Czasem prostuję włosy, przy czym używam mgiełki ochronnej. Po prostowaniu moje włosy są... posklejane. Nie całe tylko końcówki, ale bardzo mnie to denerwuje, bo jak rozczeszę takie włosy to są po prostu bez objętości, takie cieniutkie..  Jak można na to zaradzić ?
|
Każdy włos który sie prostuje prostownicą, zmienia się w cienutkie włoski, które maja wygląd o wiele mniej ciekawszy niż bez stosowania tego typu sprzetu.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------
Cytat:
Napisane przez chimay
To zależy, jaki skład ma ta mgiełka. Posklejane i bez objętości włosy mogą być np po szamponie z silikonami. Poza tym prostowanie pozbawia włosy objętości po prostu. Większość kobiet z mojego otoczenia, choćby z pracy, prostuje włosy, co skutkuje często smętnymi, płaskimi ogonkami, zwłaszcza jak są wycieniowane. Czasem widzę którąś z nich w niewyprostowanych, falowanych włosach i różnica jest zawsze na plus: jest ich więcej, są grubsze. Naprawdę zadziwia mnie moda na prostowanie.
|
Zgadzam się w 100%, taka jest prawda. Moda , modą ale czy warto tak niszczyć włosy?
Ale zawsze coś nowego wejdzie w modę , i chętnych bedzie co niemiara.
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------
Cytat:
Napisane przez marika39
Każdy włos który sie prostuje prostownicą, zmienia się w cienutkie włoski, które maja wygląd o wiele mniej ciekawszy niż bez stosowania tego typu sprzetu.
Każdy kosmetyk , który ma za zadanie ochrone przy prostowaniu włosów zawiera silikon, stąd wrażenie sklejonych końcówek. Poza tym w momencie zetkniecia gorącej prostownicy z silikonem na naszych włosach tworzył się tak zwana izolacja która oplata włos po to żeby on maił ochronę przed temp. i oczywiście utrzymał swój prosty krztałt. Nie prostując włosów a modelując je na szczotkę bądź tak jak koleżanka poniżej napisała, włos wygląda na żywszy i objętościowo grubszy. A silikony dodane do komsmetyków sprawiają wizualnie więcej włosów i co za tym idzie ,efekt grubszego wlosa
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------
Zgadzam się w 100%, taka jest prawda. Moda , modą ale czy warto tak niszczyć włosy?
Ale zawsze coś nowego wejdzie w modę , i chętnych bedzie co niemiara.
|
Może lepiej zastanowić się nad zmianą
|
|
|