2005-04-25, 22:41
|
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę Panie o pomoc
Witam Bardzo proszę Panie o radę odnośnie doboru kremu, ponieważ mam z tym duży problem. Mam 24 lata i bardzo suchą skórę z rozszerzonymi naczynkami. Przez jakiś czas używałam kremu nutrilogie 2 vichy, odpowiadał mi ponieważ likwidował uczucie ściągnięcia skóry. Niestety zaczęły mi po nim pojawiać się na twarzy zaskórniki, w dość dużych ilościach chociaż nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, od zawsze mam skórę suchą. Przestałam go używać i problem bardzo się zmniejszył chociaż w dalszym ciągu zaskórniki się pojawiają tylko w dużo mniejszej ilości. Myślałam, że jest to problem skóry tłustej, ale dlaczego pojawiają się przy skórze bardzo suchej? Obecnie używam kremu garnier miodowego- komfort suchej skóry. Nie jest zły, likwiduje to okropne uczucie ściągnięcia, ma przyjemną konsystencję, jedyny tu roblem to moje uprzedzenia (może bezpodstawne?) w stosunku do tej firmy. Jak sądzą Panie, czy jest to dobry krem? Bo wcześniej myślałam, że lepsze są kosmetyki apteczne no i trochę droższe, w granicach 50, 60 zł. No ale patrząc na to jak zadziałał vichy chyba jednak nie jest to do końca prawda?
Bardzo proszę Panie o polecenie jakiegoś dobrego kremu dla skóry bardzo suchej; a może są jakieś kremy zawierające składniki działające bardziej długotrwale, mogące trochę zmniejszyć suchość skóry- trwale a nie tylko wtedy kiedy mam go na sobie?
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|