Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jack Russell Terrier - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 08:18   #114
marcjannak
Raczkowanie

Dot.: Jack Russel Terrier proszę o pomoc,spójrzcie!

Cytat:
Napisane przez czi_czi Pokaż wiadomość
Przeczytałam wątek i mogę powiedzieć tyle: zachowujesz się typowo dla osób przypartych do muru i nie mających racjonalnych argumentów/ względnie typowo dla nastolatki, która jest oburzona, że ktoś mysli inaczej więc udaje wielce "oho-jaka to ja nie jestem olewcza, możecie mnie w d. pocałować."
Gdybys szukała psa pasującego do Twojego trybu życia to pewnie raz dwa trafiłabys na informacje o tym jakie akcje odchodzą w schroniskach, co się dzieje w pseudo, zagłębiłabys sie w temat i wyszloby że nawet w ZK są szumowiny i trzeba być ostrożnym. Ty chciałas psa tu i teraz, to nie była przemyślana rozsądna decyzja i nie wciskaj kitów że było inaczej.

Niech się psiura zdrowo chowa, pamiętaj tylko o tym, że to że 10 psów z pseudo nie ma problemów ze zdrowiem czy psychą nie oznacza że kolejnych 100 tez nie bedzie mialo. Bo w pewnym momencie w tym calym szczesliwym rozmnazaniu niektórzy sie gubia i zamiast eliminować niepotrzebne cechy licza na zysk. JRT to rasa co raz bardziej popularna, boom na labki i goldeny przechodzi pozostawiając za soba żniwo w postaci agresorów i frustratów, teraz wśród beagli piękne przypadki agresji, której ten pies nie powinien wykazywać, no i niedługo JRT, który jest z charakteru psem raczej ciętym, zadziornym i moim zdaniem o wiele bardziej temperamentnym od beagla. To będzie kombo co sie bedzie dzialo.
Trafna wypowiedź.
A tak przy okazji - mam psa ze schroniska.
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując