2012-07-24, 16:36
|
|
Przyczajenie
|
Zapomnienie dwóch tabletek anty w starym opakowaniu,
Witam!
Zarejestrowałem się na kobiecym forum, bo raczej tu znajdę odpowiedz na swoje pytanie a prędzej obawy od kobiet które nie tak jak facet taki jak ja przejmują się cholernie i panikują
Ale do rzeczy, od niedawna zacząłem współżyć ze swoja partnerka, bierze ona od ponad roku tabletki antykoncepcyjne, nie tylko ze względu zabezpieczenia ale ze względu na nie regularny okres. Zdarzyły się stosunki bez prezerwatywy, ale gdy okazało się ze mam drobne problemy z zapaleniem cewki moczowej wiec żeby nie było niespodzianek z jakimś zarażeniem, wróciliśmy do prezerwatyw.
Jednak moje pytanie a raczej moja panika tyczy się czego innego bo pewnego razu partnerka powiedziała mi ze zdarzyło się jej nie wziąć raz 2 tabelek na raz bo zapomniała, wtedy nie współżyliśmy razem jeszcze i jak mówi to było jeszcze wtedy stare opakowanie, które mimo ze zapomniała dwóch tabletek kontynuowała nie nadrabiając tamtych dwóch tabletek tylko wydłużyła o 2 dni branie po skończeniu zrobiła 7 dniowa przerwę i zaczęła nowe opakowanie, gdzie przy tym nowym zaczęliśmy współżyć.
Wiec przechodząc w końcu do rzeczy czy zapomnienie tych 2 tabletek przy starym opakowaniu mogło osłabić skuteczność działania tabletek i możliwa jest ciąża?
Partnerka trochę się na mnie wkurza ze panikuje tym, ona na 100% jest pewna ze na pewno nie jest w ciąży bo zapomniała w momencie kiedy jeszcze nie współżyliśmy i ze od nowego opakowania jest zabezpieczona. I mówi ze to pierwszy raz się zdarzyło odkąd bierze tabletki
|
|
|