2012-07-25, 14:30
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: wieczór panieński ze striptizem vs moje zasady i związek
Cytat:
Napisane przez koziemleko
Co za durna moda z tymi striptizerami. Jak można zdradzać partnera dzień przed ślubem? (Możecie na mnie naskoczyć ale musiałam to napisać)
|
Również uważam to za głupią, sztucznie przeszczepioną z Zachodu modę, ale cóż - kwestia gustu i kwestia podejścia, czy dla kogoś jest to przekroczenie granic, czy nie (a wręcz zdrada, jak Ty to określasz - i masz prawo). Nie twierdzę, że bym się dobrze nie bawiła na jakimś szoł na poziomie, gdzie nie ma wymachiwania penisem przy twarzy, ale jest fajny taniec, żart, atmosfera (jest to jednak tylko jakiś tam procent tego typu występów). Nie chodzę jednak na coś takiego dla zasady - nie popieram bowiem nachalnej erotyzacji pewnych obyczajów. Skoro nie chciałabym, aby mój facet przykładał do czegoś takiego rękę, to i sama nie przykładam. Nie tyle o ten striptiz chodzi (bo jak już pisałam można to zrobić bez dosłowności i pokazywania wszystkiego, czy macanek z tancerzem), ale o podejście, że małżeństwo to jakiś tam koniec czegoś, mega ograniczenie, przed którym koniecznie trzeba się wyszaleć i czyjeś cycki, czy dupę gołą zobaczyć. A potem już co? Tylko ciepłe kapce i nuda? Bez sensu myślenie, które niezbyt dobrze wróży na przyszłość, bo jednak świadczy o tym, że w głowie tkwi jakiś nie do końca zdrowy obraz związku. A takie myśli w chwilach kryzysu kiełkują i rozrastają się.
I taka mała obserwacja z soboty: bawiłam ze znajomymi w pewnym pubo-klubie w Katowicach, przewinęły się w tym czasie 4 (serio: cztery) wieczory panieńskie. Powiem Wam, że gdyby nie różne kolory akcesoriów (bardzo podobnych zresztą) to można by pomyśleć, że to jedna i ta sama grupa. Nie wiem co jest takiego fajnego w powielaniu tych samych pomysłów i sposobów na zabawę. Tym bardziej, że było widać, że niektórym z tych pań jest głupio w tych przebraniach. Wyglądało to komicznie i to niekoniecznie w fajny sposób.
Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2012-07-25 o 14:35
|
|
|