Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-25, 17:02   #1101
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I

Cytat:
Napisane przez gorzka_czekolada1 Pokaż wiadomość
My też już mamy wyniki tomografii i na szczęście wszystko czysto i pięknie. Następna wizyta pod koniec września ale tylko markery.
Wiecie tak sobie myślę, czy ta chemioterapia mogła zaszkodzić plemnikom tżta. bo kurcze mamy jednego malca ale chciałabym mieć więcej.
Pani doktor powiedziała, żeby 2 lata się wstrzymać od starania o kolejną dzidzie. Bo może urodzić się z chorobami genetycznimi. Jak sprawdzić czy plemniki sa ok? Czy sa jakieś badania na to? Orientuje sie ktoś?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A co to jest SB ?
No super ze wyniki wporząsiuPrzede wszystkim przed leczeniem powinni zaproponowac zamrożenie plemników-nam niestety nikt tego nie powiedziałMój mąż miał cisplatynę a w ciaże zaszłam w nie całe 1,5 roku po leczeniu,miałam troszkę problemów z utrzymaniem ciazy ale skończyło się dobrze a Szymek to okaz zdrowia No i udało się za pierwszą próbą w zajście w ciażea chemia mogła zaszkodzic plemnikom,może ich byc teraz mniej lub nie byc w ogóle(czego oczywiście nie życzę) lub mogą byc genetycznie zmodyfikowane co może prowadzic do chorób dziecka,płodu.A plemniki to pewnie już w jakimś osrodku specjalizującym się w tym kierunku,myślę ze w jakiejś klinice leczenia płodności bo tam badają plemniki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując