2012-07-26, 14:58
|
#106
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-04
Wiadomości: 987
|
Dot.: Szybkie obiady
Jeśli chcę zrobić obiad szybki to wyciągam ryż z szafki, mrożone warzywa (mogą być świeże, ale ja większość mrożę, bo nie lubię wyrzucać), resztki kiełbasy, czasami zamiast kiełbasy filet z kury.
Ryż gotuję, a w między czasie, kroję kiełbasę (albo mięso) i podsmażam z warzywami. Doprawiam do smaku (zazwyczaj imbirem, chilli, czosnkiem, pieprzem, solą i jakimiś ziołami). Wrzucam ryż do mieszanki warzywnej, ponownie wszystko podsmażam, ewentualnie doprawiam (czasami jest mało słone) i podaję.
Ja lubię te danie piekielnie ostre, więc nie żałuję chilli. A przygotowanie to kwestia czasu gotowania ryżu, tak naprawdę.
__________________

Nasz czas oczekiwania
|
|
|