Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - TEST UCZULENIOWY przed użyciem farby-KONIECZNE?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-26, 16:16   #9
Nugatttowa
Raczkowanie

Dot.: TEST UCZULENIOWY przed użyciem farby-KONIECZNE?

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
gdy pracowalam w salonie i przyszla do nas babeczka w zaawansowanej ciazy, ze chce kategorycznie rozjasnic mocno wlosy- trzeba bylo robic rozjasniaczem i potem popielata farba bo tak chciala- to najpierw sie konsultowalysmy chwile, bo to jednak ryzyko, mogla zemdlec, zle sie poczuc itp.
odradzalysmy, jednak klientka sie zawziela- miala zly dzien i chciala na sile byc piekna- i byla na szczescie, ale dalysmy jej druczek do podpisania, ze bierze na siebie odpowiedzialnosc za proces i skutki zabiegu i ma pelna swiadomosc ryzyka- to tak na wszelki wypadek jakby cos sie zlego stac mialo jej czy dziecku... i podpisala, wszystko bylo ok, nawet sie na nic nie skarzyla nam procz bolu kregoslupa jednak warto sie ubezpieczyc w takich dziwnych sytuacjach.
o ludzie! w zaawansowanej ciąży zamarzył się jej rozjaśniacz?nie wpadłabym na to.Chociaż, w ciąży to ja nie byłam i nie mam pojęcia o kaprysach ciężarnych

Jak już znajdę dobrego fryzjera, to staram się mu być wierna, ale powiem szczerze, że tylko w jednym salonie zrobiono ze mną suuuper długą ankietę.

W kwietniu miałam dziwne zdarzenie.Po raz pierwszy w swoim życiu dostałam alergii skórnej-ręce, nogi, brzuch obsypane w cholere.Uczulenie dostałam po trzech czy czterech dniach od wizyty u fryzjera (farby welli).Dematolog powiedziała, że uczulic mogło mnie absolutnie wszystko-jedzenie, kosmetyki,roślinki itp itd...i trudno wytypować sprawcę okropnej wysypki.Zastanawiam się czy reakcje na środki chemiczne typu farba do włsów mogaą wystąpić dopiero po kilku dniach, czy też jest to reakcja natychmiastowa.
W każdym razie kupiłam po raz pierwszy toner loreala, farba kwasowa (cokolwiek to znaczy) dialight i chociaż zależało mi na tym by mieć już odświezony kolor, to zrobię ten test uczuleniowy.
Powiedzcie mi, mam za uchem pomazać tym czymś z tubki?Bunny tylko się nie śmiej- no nie wiem dostałam oxydant i tubkę z kolorkiem.Aaa, ulotkę ma we wszystkich językach świata, tylko nie polski ani angielskim- żeby nie było że wiecie, jakaś nie tego jestem

Edytowane przez Nugatttowa
Czas edycji: 2012-07-26 o 21:50 Powód: ortografia
Nugatttowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując