Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta w leczeniu KANDYDOZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-27, 20:19   #18
kana22
Przyczajenie

Dot.: Dieta w leczeniu KANDYDOZY

Cytat:
Napisane przez blairinne Pokaż wiadomość
Spróbuj odstawić te produkty, a ponadto całkowicie cukier i inne owoce. Bazuj na warzywach (zupy i koktajle), mięsie, rybach, jajkach. Możesz jeść np na śniadanie potrawy z jajek, na obiad warzywa gotowane na parze, mięso i kaszę jaglaną (jeżeli Ci nie szkodzi), na kolację zupę warzywną bądź jakąś rybę. Bardzo korzystne działanie ma kiszona kapusta, więc staraj się ją włączyć do diety. Póki co postaw na takie proste pożywienie i zobacz po tygodniu, dwóch, trzech jak się czujesz, będziesz sama zauważać jeżeli jakiś produkt Ci szkodzi. Później będą testy i sama zweryfikujesz, spróbujesz po kilku tygodniach włączyć kolejne produkty i będziesz obserwować swoje reakcje. I myśl pozytywnie, będzie dobrze! Też przez to przechodziłam, wiem jak trudno jest wytrzymać.
Jeśli chodzi o owoce, słodycze, czy cukier pod jakąkolwiek postacią to nie spożywam. Piję tylko wodę, żadnych herbat ani kaw. Słodycze to ostatnio jadłam w marcu jakoś. Raz przejadłam się pistacjami i miałam efekt duszenia. Postaram się jakoś wytrzymać, choć zauważyłam że nawet po grahamkach piecze mnie w buzi, być może mają dodatek mąki pszennej, choć są ciemne- innych nie jadam. Boję się już całej tej sytuacji. Boję się szczególnie tego że dostanę wstrząsu anafilaktycznego

Piszesz że przez to przechodziłaś, mogłabyś mi coś więcej o tym napisać? Czy się z tego wyleczyłaś do końca? .. i co Ci dolegało, w sensie objawy.

Pozdrawiam serdecznie!
kana22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując