2012-07-28, 07:30
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
Napisane przez Mimi1985
Chciałam się tutaj troche pożalić na te moje kudły  otóż dopiero co zaczynam walkę o ładne włosy i zaczyna mnie to już wszystko denerwować troszku ale nie poddam sie łatwo. Mam włosy wysokoporowate (tak myśle) bo przypominają lekki puch, cały czas są napuszone  , to jest marny puch, naprawde, gdy jest wilgotno - puszek, gdy przenawilże - puszek, gdy coś z silikonem - jest fajnie ale szybko sie tłuszczą. W dotyku bardzo lekkie, cienkie i troche szorstkie. Jejku, jak ja maże o takich ciężkich, gładkich włosach prostych jak druciki, co jak sie przegładzi ręką to sie przelewają przez palce...  Edukuję sie już chyba jakieś 2 tygodnie, czytam wizaz i blogi wlosowe, może wkońcu znajde odpowiednią pielęgnacje, ale widze że to potrwa całe wieki. żeby tego było mało to jeszcze mam ścieniowane włosy na końcach i te końce wykrzywiają się na wszystkie strony, musze obciąć jakieś 10 cm żeby tego sie pozbyć, ale puki co musze zapuszczać bo i tak mam ktotkie włosy- do ramion. 
|
Rozumiem Cię zaczynając manię włosową naiwnie myślałam, że też będę miała gładsze włosy (jak z reklamy pantene pro-v) ale czytajac i stosując różne zabiegi zdałam sobie sprawę, że za przeproszeniem z gó.wna bata nie ukręcę i pogodziłam się ze skłonnością do puszenia, odstawania i wysoką porowatością, którą z resztą sama sobie zgotowałam. Teraz stosuję pielęgnację dla wykokoporowatych i CG. No trudno.
Wogóle to kiedyś miałam proste druty. Ostatnio znalazłam zdjęcie z LO gdzie siedzę tyłem i miałam zupełnie proste i gładkie włosy. U mnie w rodzinie raczej wszyscy maja proste włosy. A teraz może do afro jest mi daaaaleko, ale w szoku jestem, że mam falowane włosy. Jako mała dziewczynka pamiętam mój zachwyt nad włosami kobiety z reklamy glisskur, która łamie nożyczki. Miła burzę ciemnych, długich loków. No i kto wie, może kiedyś mi się uda mieć takie
w weekend zrobie zdjęcia moich kłaczków i pierwszy raz dam je pod osąd znawczyń
|