Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukam przyjaciółki, ale nie takiej internetowej, takiej prawdziwej :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-07-28, 12:49   #3604
riave
Zadomowienie

Dot.: Szukam przyjaciółki, ale nie takiej internetowej, takiej prawdziwej :)

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
rave No to mam daleko trochę do Ciebie Ale przez pewien czas miałam plany iść na studia do Karkowa, ale tak jakoś wyszło, że po wynikach z matury czar prysł
No to szkoda, że się 'minęłyśmy'
A jeśli chodzi o ogólny temat studiów w Krakowie to dość często jest on przesadzony. Zauważyłam, że dużo ludzi przyjezdnych (a czasem nawet i miejscowych)uwa ża, że nie wiadomo jak trudno się tu dostać. Owszem jest parę kierunków na które trudno się dostać, ale w innych miastach sądzę, że jest podobnie. Ja w tym roku nie dostałam się na farmację i szczerze nie wiem co ze sobą teraz zrobić. Mam bardzo rozbieżne zainteresowania w tym talent plastyczny. Ostatnio szukając innych studiów przeglądałam listy przyjętych na UJocie/AGH i szczerze mówiąc na niektóre kierunki dostać się to nie jest problem. Poza tym ciągle ktoś rezygnuje i zwalniają się miejsca. A i te ich rzeczywiste 'progi' nie są jakieś kosmiczne.
Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
Spójrzcie, ile dziewczyn zakłada wątki, że poszukuję przyjaciół, ile osób się w tych wątkach wypowiada... Czy to nie jest trochę smutne? Że tyle osób czuję się samotnych...
No to jest smutne.. I smutne jest też trochę to, że to się dzieje drogą internetową. Choć wydaję mi się, że i tu niełatwo kogoś znaleźć. Naprawdę jestem pełna podziwu dla dziewczyn którym się to udało

Cytat:
Napisane przez ewachain Pokaż wiadomość
Hejka tak czytam czytam i naprawde ludzie sa jacys dziwni zastanowcie sie czy kiedykolwiek mialyscie prawdziwa przyjaciolke??? bo ja po glebszym zastanowieniu stwierdzam ze nie mialam bo prawdziwa zawsze by przy nas byla w dobrych i zlych chwilach. a zazwyczaj kazda kolezanka to jak jej na reke ma jakies kozysci to super a jak niema to nawet nie popatrzy. wiec ciezko jest i wydaje mi sie ze dobra bylaby przyjazn z daleka telefoniczna skypen i ttp pozdrawiam
Ja miałam jedną przyjaciółkę, i szczerze po jej śmierci nie mogę znaleźć nikogo innego. Wiem, że czasem sama się ograniczam bo 'coś' po tym we mnie siedzi. A co do koleżanek to miałam takich pełno, ale nigdy nie mogłam tego równać z przyjaźnią czy czymś głębszym

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość

Dokładnie.
I to mnie dziwi.Nie napisze się do nikogo ,to po co się tu przychodzi?Wpisac i pozdro?Trochę chyba to nie tak działa.Przynajmniej ja to odbieram tak,że mogę zobaczyć z kim będę nadawała na tych samych falach.. a widzę,że wpisujesz się i czekasz.
I nie działa
No w założeniu tak to miało działać ludzie piszą coś o sobie, wchodzą czytają i kontaktują się ze sobą poprzez prywatne wiadomości. Ja pisałam rok temu do kilku dziewczyn (jeszcze z tego co pamietam był inny podobny wątek) jedna wiadomość, a później cisza, niektóre to nawet zapominały, że dodały gdzieś post jak pisałam wcześniej takie jak to nazwałyście 'ogłoszenia matrymonialne' gubią się po jakimś czasie

Ja tam mogę sobie tutaj z wami po prostu pogadać mimo odległości, a nuż ktoś przydrepta z okolic i się dołączy do dyskusji

(A. Sapkowski)

Edytowane przez riave
Czas edycji: 2012-07-28 o 12:59
riave jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując