Zadomowienie
|
Dot.: Szukam przyjaciółki, ale nie takiej internetowej, takiej prawdziwej :)
Cytat:
Napisane przez agusia814
rave No to mam daleko trochę do Ciebie  Ale przez pewien czas miałam plany iść na studia do Karkowa, ale tak jakoś wyszło, że po wynikach z matury czar prysł 
|
No to szkoda, że się 'minęłyśmy' 
A jeśli chodzi o ogólny temat studiów w Krakowie to dość często jest on przesadzony. Zauważyłam, że dużo ludzi przyjezdnych (a czasem nawet i miejscowych )uwa ża, że nie wiadomo jak trudno się tu dostać. Owszem jest parę kierunków na które trudno się dostać, ale w innych miastach sądzę, że jest podobnie. Ja w tym roku nie dostałam się na farmację i szczerze nie wiem co ze sobą teraz zrobić. Mam bardzo rozbieżne zainteresowania w tym talent plastyczny. Ostatnio szukając innych studiów przeglądałam listy przyjętych na UJocie/AGH i szczerze mówiąc na niektóre kierunki dostać się to nie jest problem. Poza tym ciągle ktoś rezygnuje i zwalniają się miejsca. A i te ich rzeczywiste 'progi' nie są jakieś kosmiczne.
Cytat:
Napisane przez agusia814
Spójrzcie, ile dziewczyn zakłada wątki, że poszukuję przyjaciół, ile osób się w tych wątkach wypowiada... Czy to nie jest trochę smutne?  Że tyle osób czuję się samotnych...
|
No to jest smutne.. I smutne jest też trochę to, że to się dzieje drogą internetową. Choć wydaję mi się, że i tu niełatwo kogoś znaleźć. Naprawdę jestem pełna podziwu dla dziewczyn którym się to udało 
Cytat:
Napisane przez ewachain
Hejka  tak czytam czytam i naprawde ludzie sa jacys dziwni zastanowcie sie czy kiedykolwiek mialyscie prawdziwa przyjaciolke??? bo ja po glebszym zastanowieniu stwierdzam ze nie mialam bo prawdziwa zawsze by przy nas byla w dobrych i zlych chwilach. a zazwyczaj kazda kolezanka to jak jej na reke ma jakies kozysci to super a jak niema to nawet nie popatrzy. wiec ciezko jest i wydaje mi sie ze dobra bylaby przyjazn z daleka telefoniczna skypen i ttp pozdrawiam
|
Ja miałam jedną przyjaciółkę, i szczerze po jej śmierci nie mogę znaleźć nikogo innego. Wiem, że czasem sama się ograniczam bo 'coś' po tym we mnie siedzi. A co do koleżanek to miałam takich pełno, ale nigdy nie mogłam tego równać z przyjaźnią czy czymś głębszym
Cytat:
Napisane przez Clemence
Dokładnie.
I to mnie dziwi.Nie napisze się do nikogo ,to po co się tu przychodzi?Wpisac i pozdro?Trochę chyba to nie tak działa.Przynajmniej ja to odbieram tak,że mogę zobaczyć z kim będę nadawała na tych samych falach.. a widzę,że wpisujesz się i czekasz.
I nie działa 
|
No w założeniu tak to miało działać ludzie piszą coś o sobie, wchodzą czytają i kontaktują się ze sobą poprzez prywatne wiadomości. Ja pisałam rok temu do kilku dziewczyn (jeszcze z tego co pamietam był inny podobny wątek) jedna wiadomość, a później cisza, niektóre to nawet zapominały, że dodały gdzieś post jak pisałam wcześniej takie jak to nazwałyście 'ogłoszenia matrymonialne' gubią się po jakimś czasie
Ja tam mogę sobie tutaj z wami po prostu pogadać mimo odległości, a nuż ktoś przydrepta z okolic i się dołączy do dyskusji
(A. Sapkowski)
Edytowane przez riave
Czas edycji: 2012-07-28 o 12:59
|