Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-01, 07:26   #977
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Ja również nigdy nie zapalałam malej lapmki. Tzn. na samym poczatku jak spałam z nia w pokoju to miałam mała lampkę bo pierwsze noce tylko ja obserwowałam czy oddycha
Ale od początku mała zasypia i śpi w kompletnej ciemności. czasami jak jej czytam książkę i już ledwo widac, to zapalam taką malusia lampkę ale jak koncze to gaszę. na początku mala protestowala i prosiła, żebym nie gasiła ale jej wytłumaczyłam, że Kubuś i prosiaczek (są na tej lampce narysowani) też chcą iśc spać. Wiec kazała sobie podać ich do pocałowania i mówiła "zgaś światlo bo kubus i prosiaczek chcą spać"

Ja od dziś przestaje wlaczac bajki małej. Ostatnio miewa koszmary. Krzyczy przez sen "nie, nie, nie chcę" po czym się budzi i jest wystraszona. Dzis jakieś 5 minut płakała przestraszona. Pytam jej czy jej się coś śniło ale ona zawsze mowi, że nie może nie wie co to znaczy? A jak ją pytam co się stało to nie potrafi mi odpowiedzieć... już jakiś czas obserwuję, ze krzyczy i placze przez sen ale teraz zaczyna się wybudzać. Myślę, że tu winne sa bajki... na wakacjach miała puszczane częściej niż zwykle i efekt jest

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora