Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak zdobyć doświadczenie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-01, 20:32   #2
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Jak zdobyć doświadczenie?

To zależy co się studiuje i w czym zamierzamy pracować Ulubioną odpowiedzią Wizażanek w tym wątku, gdybyś go założyła na Intymnie bądź Forum plotkowe byłoby stwierdzenie: wolontariat

A tak na poważnie, to szczerze myślę, że kluczem jest właśnie doświadczenia. U mnie na studiach, które nie są jakieś bardzo trudne i które zdaje wiele osób, wśród ludzi panuje przekonanie, że najważniejsza jest średnia ze studiów. Moim zdaniem bzdura totalna. Co z tego, że się ma średnią 5,0, skoro wiedza z zakresu prawa cywilnego, makro, mikro itd. nie jest przydatna w zawodzie księgowego? Studia nie uczą nas dokładnie rozliczania faktur, praktycznego księgowania, obsługi Płatnika i innych podstaw w rachunkowości - w ramach anegdoty dodam tylko, że przedmiot: rachunkowość na specjalności FiR miałam na 1 roku

Więc jak się przebić? Kończąc praktyczne kursy obsługi programów niezbędnych w naszej pracy, może robiąc jakiś kurs księgowości w SKP, ale przede wszystkim działać w kierunku 'przyuczenia do zawodu'. Kiedyś chciałam zrobić sobie praktyki byle gdzie, żeby tylko mieć zaliczone na studiach, ale teraz coraz częściej zastanawiam się, czy nie walić oknami do biur rachunkowych Może to głupie, pewnie się niczego nie nauczę, ale chociaż poczuję atmosferę, poznam osoby, które pracują w zawodzie - może wyniknie coś z tego w przyszłości?

Doświadczenie w zawodzie - 90% szans więcej na zdobycie satysfakcjonującej pracy.

Pozdrawiam
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując