Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspólne zdrowe odżywianie :) (dla nastolatek)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-02, 01:51   #94
aga89s
Rozeznanie

Dot.: Wspólne zdrowe odżywianie :) (dla nastolatek)

Cytat:
Napisane przez evyylongue Pokaż wiadomość
Ja też czasami się dziwię, bo wychodzi mi tak bardzo mało. Dziś chyba nawet poniżej 1000kcal, a pozwoliłam sobie na pizzę

Czasami na pewno nawet i ty masz takie dni, że nie zjadasz tego 1000kcal. Wystarczy, że na przykład ktoś zje rano drobne śniadanie i kolejnym posiłkiem jest dopiero późny obiad (zabiegany dzień) i kończy dzień jakąś kolacją i wyjdzie z 700. Oczywiście nie jest to za zdrowe, ale nie nazywałabym <1000kcal od razu głódówką .

Hejka! raaanyy przy twoim wzroście w sumie może to normalne, ale dla mnie te wagi brzmią tak cholernie nisko
no cóż, widać, że głodówkowe diety bywają strasznie zdradliwe... jednak nie można iść na skróty. Powodzenia w przechodzeniu na zdrowy tryb . Postaraj się też powoooli zmieniać nawyki jedzenia (nie wiem jakie masz teraz, ale jeśli przy skakance i ograniczaniu słodyczy nie widzisz efektów, to to je na pewno przyspieszy), chociażby nie jeść wieczorem czy coś, w sensie że małymi kroczkami .

Moja waga od dawnaa stoi w miejscu ale za to zauważyłam, że naprawdę udaje mi się zmieniać nawyki. Zaczyna mnie odrzucać od fast foodów, w słodyczach widzę chemię i ostatnio szybciej się najadam (jeszcze się nie przyzwyczaiłam do robienia małych porcji i chodzę przeżarta :/). Żadnego piwa, kolorowych napoi nie miałam w buzi od wieków, mniej słodzę. CIEKAWE TYLKO NA JAK DŁUGO do jutra?
Wypiłam też pierwszy raz zieloną herbatkę z ananasem, boska!
może Twoja waga stoi w miejscu bo za mało jesz? to trochę paradoksalne, ale skoro pozwalasz sobie na dni gdzie masz mniej niż 1000kcal to organizm nastawia się na czasy głodu i zwalnia przez to swój metabolizm. 1500kcal przy 5 posiłkach to ilość wystarczająca, żeby schudnąć

5w1 [SIZE=1]

Żywienie - praca, pasja, całe życie
http://przepisnik-vita.blogspot.com/
aga89s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując