Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drogie studentki - w jakim banku macie konto? :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-03, 15:21   #2
_basia
Zadomowienie

Dot.: Drogie studentki - w jakim banku macie konto? :-)

Cytat:
Napisane przez MaszWyzwanie Pokaż wiadomość
Ja idę od października na studia i zastanawiam się co wybrać.
Kompletnie nie zależy mi na kredytach, lokatach ani płaceniu w sklepach kartą więc to może być niekorzystne, drogie.

Chciałabym za to tanie lub darmowe:
- wypłacanie pieniędzy z bankomatu (np. 3-4 razy w miesiącu)
- żeby nie było problemu z bankomatami, że trzeba będzie daleko jeździć (chodzi o Kraków - mieszkać będę niedaleko rynku)
- możliwość posiadania rachunku na który bym wpłacała oszczędności

Ogólnie wiadomo jak to studentka chce możliwie jak najwięcej zaoszczędzić na całorocznym utrzymaniu konta.

PS. Szukałam na stronach banków w Internecie lecz podają same plusy i jest wiele kruczków. Np. „użytkowanie karty za darmo” a tak naprawdę za darmo jest tylko przez pierwszy rok… Znalazłam też porównania ofert dla studentów - jednak były z 2007 i 2010 roku… A mi są potrzebne aktualne informacje.

Jaki bank polecacie w moim wypadku? W jakim same macie konto?

PKO konto dla młodych Z tego co pamiętam to przy wpłatach chyba 100zł miesięcznie korzystanie z konta jest darmowe bodajże do 28roku zycia, wypłaty również. Musisz poczytać więcej bo mogę się mylić, ja nie zawsze wpłacałam jakieś kwoty co miesiąc, a większych opłat niż do 10zł mi nie pobierało no i wypłaty w bankomatach PKO są za darmo z tego co zauważyłam
Raz wypłacałam z bankomatu ING 50zł to pobrało mi 5zł, a kiedy wypłacałam 20zł to nic mi nie ściągnęli z konta
Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale ogólnie polecam

A jednak się myliłam : https://www.pkobp.pl/index.php/id=of...4/section=stud Korzystniejszy biznes jednak

Edytowane przez _basia
Czas edycji: 2012-08-03 o 15:23
_basia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując