Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczynka z Zespołem Downa modelką
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-03, 22:43   #2
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczynka z Zespołem Downa modelką

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35687790]http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...lem_Downa.html

Co sądzicie?

Ja, szczerze mówiąc, mam uczucia mieszane.
Bo nie wydaje mi się, by dziewczynka została wzięta do reklamy z czystej dobroci serca raczej - tak trochę jak małpka traktowana, przyciągnie uwagę, bo chora, więc i sprzedaż większa będzie...

Z drugiej strony, patrząc z punktu widzenia rodziców, na pewno pieniądze się przydadzą, bo jednak dzieciaki z ZD obciążone są różnymi chorobami, wymagającymi nieraz kosztownego leczenia...[/QUOTE]

pierwszy raz jak zobaczyłam to pomyślałam -super że ktoś sie odważył
a teraz jak napisałaś o tym ze byc może chwyt marketingowy to faktycznie coś może w tym być, jednak jeśli choc przez chwile mama i jej rodzice poczuli sie wyróżnieni i wazni to może ten chwyt przyniósł jakiś pożytek(jeszcze jak kasowo wyszło na plus to na pewno pozytecznie)

dodatkowo chwyt -chwytem, ale może jakby większość nawet komercyjnie takie rzeczy robiła to i może społeczeństwo przywykło by do widoku chorych dzieci i nie byłoby czegoś takiego jak teraz, że widząc chore dziecko jest nie fajne i niezdrowe zainteresowanie, patrzenie itd-nawet ja z boku jako obserwator jestem takim zachowaniem zniesmaczona, a co dopiero rodzic z takim dzieckiem, kiedy widzi te spojrzenia itd
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując