Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Głupio się czuję...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-04, 12:23   #9
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Głupio się czuję...

Cytat:
Napisane przez nonoity Pokaż wiadomość
Mam 19 lat i nigdy nie kochałam się z chłopakiem. Do tej pory nie byłam w żadnym poważnym związku. Teraz poznałam Pawła, bardzo go kocham i jesteśmy razem prawie pół roku. Do tej pory nasze życie intymne opiera się głównie na całowaniu, pieszczeniu, nigdy jednak nie doszło do pełnego stosunku itd. Gdy ostatnio sytuacja zrobiła się bardzo gorąca, praktycznie w ostatniej chwili wycofałam się. Mój chłopak nie naciskał ale był rozczarowany, pomógł mi się ubrać i przez resztę wieczoru pytał czy zrobił coś źle. Jak mu wytłumaczyć, że to nie jego wina? A może powinnam się przełamać. Wiem że bardzo mnie kocha ale tez rozumiem go, że jest tylko facetem i chcę się kochać ale jednocześnie nie chcę się do niczego zmuszać...
Najlepiej by było jakbyś Ty i inne kobiety w tej sytuacji w ogóle zapomniały o słowie 'przełamać się'. To dla mnie synonim 'zmusić się bo może potem będzie szło łatwiej'. Tak nie wolno, uwierz, że skoro czujesz przymus wycofania się nawet kiedy robi się gorąco, to po prostu tego nie chcesz i wszyscy powinni to uszanować Wszystko przychodzi w swoim czasie, jesli źle czujesz się z myślą, że mogłabyś się kochać, to się nie kochaj, tylko poczekaj aż sama odczujesz taką potrzebę.
A chłopak na pewno zrozumie, nie jest zwierzęciem
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując