2012-08-06, 23:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze teściowe lubią Was? A Wasze mamy Waszych facetów?
czemu rodzice mojego wymarzonego chłopaka są aż tak okropni?
rzadko dają mu na coś pieniądze, bo są najzwyczajniej w świecie chciwi, wolą wydać na siebie... na imprezę rzadko kiedy może, o koncercie 50 km stąd, który jest, o zgrozo!, płatny, może zapomnieć.. niestety w tym roku nie mógł z pewnego powodu pójść w wakacje do pracy, a oni ciągle mu to wypominają... gdyby zarobił, to miałby... to jest jakaś masakra.
miesiąc temu pojechaliśmy na wakacje z moimi rodzicami. pierwszy sms od jego matki w dniu naszego pobytu? "nie wyniosłeś śmieci, jak mogłeś... jaka ja byłam naiwna, znów się zawiodłam" 
nie mogę patrzeć na to, jak mój chłopak każdego dnia popada w coraz większe kompleksy... często mu coś stawiam, np. kino czy zwykłe chipsy, a gdy on już ma jakieś pieniądze, to wydaje praktycznie wszystko na mnie.. mówię mu, żeby sobie coś kupił, ale nie...
rozwala mnie ta sytuacja powoli.. nie mogę patrzeć na jego rodziców, ciągle czegoś od niego wymagają.. robią z niego nieudacznika, idiotę, a nawet darmową sprzątaczkę. nie wiem naprawdę już, co robić, staram się mu pomagać i zapewniać go w tym, że jest kimś wartościowym... w domu rzadko słucha pochwał, nieustannie tylko krytyka ;/
nie wiem, jak można tak traktować własne dziecko i wychowywać w poczuciu, że na nic nie zasługuje...
Edytowane przez Your Florence
Czas edycji: 2012-08-06 o 23:06
|
|
|