2012-08-07, 15:33
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety na plaży
Cytat:
Napisane przez khloe
ja mam takie spostrzeżenia.
Większość dziewczyn (co mnie śmieszy niemiłosiernie) na plaży udają gwiazdy- pełen makijaż, sztuczne rzęsy, idealnie wyczesane fryzury.
Żeby było śmieszniej ich imidż "dopełniają": zaniedbane stopy, popękane pięty, pediciure, który woła o pomstę do nieba- poddpryskiwany lakier, widoczne na głowie odrosty
cellulit ma prawie każda dziewczyna. Ludzie z nadwagą zawsze byli, są i będą, zresztą, czemu im odmawiać prawa do chodzenia w kostiumach kąpielowych?
poza tym trzeba zauważyć, że nadwaga dla niektórych jest efektem ubocznym choroby 
|
Zgadzam się z tym. Nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że jakieś 80-90% kobiet ma cellulit 
Cytat:
Napisane przez Ashaai
Mnie to nie dziwi. Są ludzie, którzy mają naturalnie piękna ciała. A są ludzie, którzy maja duże trudności ze swoją figurą. Nie każdy musi się katować dietami, ćwiczeniami itd.
Jak ktoś to lubi-ok. Ale nie można zmusić każdego by lubił zdrowy, sportowy styl życia tylko dlatego że taki kult promowany jest przez media.
Swoją drogą ja uważam, że wiele dziewczyn ma piękne ciała. Nawet jak patrzę po znajomych, czy dziewczynach na uczelni- większość z nich to bardzo zgrabne kobiety. Mało jest tych otyłych.
Cellulit, rozstępy- nie u każdego działa to tak samo. Są ludzie bardzo na nie podatni oraz tacy, którzy nigdy nie będą mieli.
A czemu kiedyś było inaczej? ( o ile faktycznie było)- myślę, że głownie przez żywność. Teraz dużo żywności przetworzonej, chemii, fastfoodów, tzn dań w proszkach itd. To ma olbrzymi wpływ na kondycję naszego ciała.
|
Z tym także się zgadzam. Ale moim zdaniem teraz jest porównywalnie jak kiedyś tylko po prostu wtedy media nie były tak rozpowszechnione i niewiele zostało pozostałości z dawnych okresów, więc niby jak to mamy porównać?
|
|
|