Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lipiec się kończy, sierpień zaczyna, o ślubie tu marzy każda dziewczyna PM2013 cz. 21
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-07, 15:36   #4689
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec się kończy, sierpień zaczyna, o ślubie tu marzy każda dziewczyna PM2013

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Witamy

bierzmowanie musicie mieć . A jak zrobicie i kiedy to już zależy od danej parafii
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej
Opowiedz coś o Was, o zaręczynach itd..

Co do papierów to nie mam pojęciach, ale bierzmowanie musicie miec. To jest warunek konieczny.

Dzięki za odpowiedź
My mamy staż w zasadzie dość krótki, bo jesteśmy ze sobą trochę ponad dwa lata. Zaręczyliśmy się w grudniu, a od kwietnia razem mieszkamy
Zaręczyny mieliśmy w restauracji. Na szczęście TŻ nie klękał, bo jakaś para usiadła przy stoliku obok i mu przeszkodziła No i ogólnie strasznie cierpiał, bo przez jego wcześniejsze sugestie na temat drogiego prezentu, na którego widok mi szczęka opadnie, domyśliłam się jakie ma zamiary
W każdym razie układa nam się dobrze, stąd plany ślubu.
TŻ jest 8 lat starszy, więc już mu wreszcie hulanki trochę z głowy wyleciały, a ja go usidliłam na tyle, że zachciało mu się ustatkować, mimo że jeszcze niedawno zpierał się rękoma i nogami

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Hej
Tak jak dziewczyny powiedziały-bierzmowanie konieczne. dodatkowo kurs przedmałżeński i poradnia rodzinna
Takie rzeczy mnie przerażają. Jak mi ksiądz zacznie opowiadać o planowaniu rodziny i naturalnych sposobach antykoncepcji to ... Będzie miał ze mną ciężko jak zaczniemy dyskutować

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora