2012-08-10, 15:47
|
|
szeryfcio
|
Dot.: Kosmetyki nr 1, potem trzeba klepać biedę - vol. 21
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka
Ej powiedzcie mi bo ja tępa i nie wiem,dotyczy allegro 
Kupił kiedyś ode mnie gość okulary,dostałam wiad.że wpłacił pieniądze przez PayU,ale do tej pory ich nie mam-wiem że muszę sobie sama z konta allegro przelać,ale...teraz mam saldo jak wchodzę: -6,95,to jest pewnie kwota którą wiszę allegro za wystawiane przeze mnie aukcje tak?  jak ją przeleję (ile mam na to czasu?) to dopiero pewnie resztę kasy za okulary dostanę?  ech nie lubię allegro 
|
Ja nie wiem Sarunieczko, chyba bym musiała na to spojrzeć. U siebie mam ustawioną wypłatę automatyczną. I zawsze od 20 zł samo automatycznie przelewa mi się na konto. Jak jest kwota niższa, to zlecam wypłatę ręcznie i mam na koncie.Za ile poszły te okulary?
Cytat:
Napisane przez Buniat
albo masz cenę minimalną, a oni piszą za ile odsprzedaż? i podają niższą cenę od Twojej wywoławczej
|
Nie, Bunia, jest normalnie podana cena, od której zaczyna się licytacja i jest cena kup teraz. Wszystko podane jak na dłoni. Nie mam żadnych cen ukrytych. Po prostu ludzie pomimo, że mają cenę, to i tak pytają za ile sprzedam, jakby mieli nadzieję, że dla nich ją zmienię. Często się to zdarza na allegro. A mnie takie zachowanie wkurza, bo jak jest cena, to po kija te pytania.
Tym bardziej, że mają do wyboru; i licytacja, czyli od niskiej kwoty i kup teraz jak ktoś potrzebuje tę rzecz teraz. Przecież wiadomo, że po coś jest ta cena ustalona.
Czasami na aukcjach u niektórych widzę taką adnotację:" Proszę do mnie nie pisać z zapytaniem o cenę. Cena jest taka jak podana".
Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-08-10 o 15:50
|
|
|