2007-02-01, 14:58
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez hali13
Witam wszyskich!! Z zaciekawieniem czytam forum. Ponieważ jestem w bardzo podobnej sytuacji. Jesteśmy małżeństwem od półtora roku i od samego początku staramy sie o dzdziusia (a nawet wcześniej) i nicccc. Ale czytając wypowiedzi wiem z czym mam problem: OBSESJA BOBASA. Główne tematy w rodzinie:czemu jeszcze nie ma? (nawet dzieci wypytują) Po każdym stosunku myśl: plemniczek przebija sie do komórki jajowej. Okres spóźnia sie pół dnia: jestem w ciąży. Planowanie pokoju dziecka: jaki kolor, gdzie bedzie stało łóżeczko, jakie mebelki.... Mam jeszcze jeden problem mam 26 lat i tak sie złozyło że nigdy nie pracowałam zawodowo- po ślubie szukałam pracy ale byłam młodą mężatką wiec mnie nikt nie przyjął- a tu od marca mam zacząć prace u znajomej w sklepie 20 metrów koło mojego domu. Prosze doradzcie mi. Naprawde nie wiem co zrobić. Wiem że to jest oczywiste że powinnam wybrać dziecko ale zrozumcie zawsze byłam finansowo zależna od kogoś, o wszysko musiałam proscic (nie zawsze było mi dane dostawać) ale mam 26 lat i chce dzidziusia. I pewnie za tą wypowiedz zbesztacie mnie ale ja potrzebóje rady. Co do męża sam mi kazał zdecydować chociaz wiem że chciałby bobaska ale on chce bym była szczęśliwa. Pozdrawiam i z góry dziekuje
|
Wiem jak to jest być na czyimś utrzymaniu ale mój kochany TŻ nigdy mi tego nie wypominał ani nic z tych rzeczy. Początkowo nawet nie chciał, żebym pracowała tylko zajęła sie domem (tylko jakim domem ale to już inna sprawa). Ja się jednak uparłam i powiedziałam, że nie chcę być całkowicie zależna od niego i zawsze to parę groszy więcej. Obecnie pracuje na czarno (opiekuje się dzieckiem) i jest mi z tym dobrze. Przynajmniej mam jakieś zajęcie i nie obijam się w domu (bo bym chyba w nim zwariowała). O dzidzie staramy sie juz kilka dobrych miesięcy i nie ukrywam, że chcę zmienić teraz prace na jakąś legalną i lepiej płatną. Co z tego wyjdzie to nie wiem, jak zafasolkuje to wtedy będę dalej mysleć. Z tego co wiem to kobiety ciężarnej z pracy wyrzucić nie wolno więć mozna pracować pod ochronką albo iść na chorobowe. Wypłata tak czy tak będzie, potem macierzyński i ewentualnie wychowawczy (tylko nie wiem ile trwa, napewno min. 2 lata). I wszystko mi jedno jak będzie, ale mam nadzieję, że fasolka przyjdzie niedługo
Cytat:
Napisane przez adatka
|
Śmieszne filmiki. Z tą maskotką ogląałam juz na jakimś wątku ale ten drugi to .......... a może go wyprubuje z TŻem jak teściowa wyjedzie
Cytat:
Napisane przez adatka
Mała ciekawostka
Jedzmy Soje:
Związki zawarte w soi ułatwiaja zagnieżdzenie się zarodka w macicy,co oznacza wzrost szans na utrzymanie ciązy i urodzenie dziecka w terminie.Estrogeny które znajduja sie w soi potrafia nasladowac działanie żeńskich hormonów płciowych.
Ten artykuł przepisałam z magazynu "Rodzice"
|
Ja jem chlebek sojowy i kotlety sojowe (mniammmmmmmm)........... no ale nadal nici z tego
[Augustyn z Hippony]
|
|
|