Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapalenie mieszków włosowych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-11, 15:18   #9
kpestka
Przyczajenie

Dot.: Zapalenie mieszkow wlosowych na dekolcie i plecach

cześć Dziewczyny
również sporo naszukałam się tego wątku.
U mnie problem zaczął się 2,5 roku temu.
Początkowo myślałam, że "trochę mnie wysypało", gdyż od niepamiętnych czasów miałam problemy ze skórą, tłusta, zatkane pory, ciągle coś wyłaziło. Zaznaczam, że mam 36 lat. Ale kiedy "to" zaczęło pojawiać się na przedramionach, brzuchu a nawet udach myślałam, że szału dostanę. Oczywiście poszłam do kilku dermatologów, prywatnie, dostałam Unidox, antybiotyk, po którym niezbyt dobrze się czułam, ale zacisnęłam zęby i myślałam że w końcu problem z zapaleniem mieszków zniknie. Dodatkowo detreomycynę w postaci robionego płynu i bactroban plus triderm przez max.5 dni.Owszem, pomogło, ale... wróciło ze zdwojoną siłą. i tak przez pół roku, znikało, wracało. Stosowałam szare mydło, nie używałam perfum, kremów, balsamów. nawet koszuli zkołnierzykiem nie nosiłam, tylko tshirty. Absurd jakiś. lepiej było zimą, a na myśl o lecie dostawałam białej gorączki, ani się rozebrać, ani wyjść gdzieś na plażę , do ludzi. Powiem Wam tylko tyle, że przez rok był spokój, ale jakiś tydzień temu pojawił się znów mój "ukochany" problem.
Na koniec, żeby Was nie zanudzić, mam pytanie, czy któraś z Was stosowała jakikolwiek skuteczny preparat? co po odstawieniu nabiału? dajcie znać.

pozdrowienia serdeczne

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

alga77

jesteś jeszcze na forum?
daj znać, bo Twój wpis jest najbardziej aktualny.

pozdrowienia

kpestka
kpestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując