Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kociaki z traumą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-12, 15:22   #1
201803080934
Konto usunięte

kociaki z traumą?

witajcie dziewczęta
przygarnęliśmy z tż-tem dwa małe kociaki, rodzeństwo, od jakiejś starszej babki ze wsi. koty razem z resztą swojej kociej familii latały po podwórku, polu i wszędzie. na początku wiadomo trochę wystraszone, wcisnęły się w koszyk, w którym je transportowaliśmy i ani myślały wyjść
myślałam, że się przyzwyczają i przestaną bać jak już się zaaklimatyzują w nowym miejscu. ale zachowują się dziwnie. jedzą normalnie, załatwiają się normalnie [w kuwecie], teraz trochę się ze sobą bawią, też normalnie. ale na każdy hałas podskakują i uciekają, dotknąć ich nie można bo albo uciekają, albo - jak nie zdążą - to się całe trzęsą. najchętniej by siedziały za kanapą, albo w pudełku z kocem, przyciśnięte do siebie. bawić się jakimiś papierkami czy innym szeleszczącym czymkolwiek też z nami nie chcą, siedzą tylko i patrzą.
z rąk się jakoś nie wyrywają specjalnie, ale wziąć się na ręce to by najchętniej nie dały wcale.

zawsze koty, które miałam [na stałe, albo jako dom tymczasowy, bo przygarniałam różne małe, które znajdywałam na ulicy] były nieufne z początku, ale jak się już oswoiły, to śmigały jak wariaty, chciały się bawić, skakały, wspinały się. a te nic. tylko ze sobą się czasami pobawią, ale jak się tylko wchodzi do pokoju, to się chowają za kanapę.

czy możliwe, że mają jakąś traumę po poprzednim miejscu zamieszkania?
do weta się wybieram dopiero jutro [wzięliśmy je w pt wieczorem], ale raczej w celu rutynowych badań i odrobaczenia. ogólnie nie wyglądają na chore.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując